Väldigt glad kille!

Igår hämtade jag in Hampus från hagen och ställde på skötselplatsen i stallet. Borstade av en massa lös päls, kratsade hovarna och kände igenom benen. Han var helt ren, så sjukt skönt!
 
Så sdan började det roliga... Ta på tömkörningsgjord, träns och tömmar! :-D Hampus stod som stilla som en staty men man såg på honom att han var ivrig att ge sig iväg. När jag nästan var klar med allt (fipplade med mina handskar) började han faktiskt trampa runt lite. Skulle vi verkligen göra någonting?
 
Körde längs grusvägen bortåt, tränade på halter och igångsättningar samt att verkligen jobba genom hela kroppen i skritt. Blev lite jobbigt för mig också, som måste följa med i hans turbotempo. ;-)
 
Vi var bara ute i tjugo minuter, så han blev inte ens svettig. Men så himla glad över att få jobba lite grann. Vi mötte en i stallet när vi var på väg bortåt och hon påpekade hur oerhört lycklig Hampus såg ut. Spetsade öron och ögon som verkligen lyste. Han är en liten arbetsnarkoman. ;-)
 
Åter i stallet så blev det avskötsel med mer borstning, han har börjat bli ganska lurvig nu... Tror det blir lugn ridning i vinter, jag vill inte klippa honom utan då får det hellre bli mer uppbyggande skrittarbete.
 
Sedan fick Hampus sitt kraftfoder och vi provade även det nya fodret. En riktig succé, han fick ett par nävar (30-40 gram kanske?) och det tog längre tid än vanligt att äta upp. Jag vägde även upp 50 g på prov och det är uppskattningsvis 3 dl. Så om han får ½ kg som jag tänkt mig blir det tre liter att mumsa på... :-D Smakmässigt tyckte han det var supergott också, så det blir nog en bra vinter...
 
Sedan fick han återvända till hagen medan jag plockade undan det sista och åkte hem. Nu är det bara tio dagar tills det är installning...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0