Klippning och knepig brud på släp

Hampus stod och åt, men gick med på att följa med in. Han var helt torr på halsen, så det fick bli klippning så fort täcket var avtaget och han blivit avborstad. F klippte samma mönster som sist och Hampus stod och sov hela klippningen. Skönt!
 
Borstade honom på de klippta områdena och kratsade hovarna. Sedan åkte sadeln på och boots på framhovarna. Snart kanske jag vågar ta på boots på bakhovarna också...
 
När Ariel var färdig så tränsade jag Hampus och ledde ut bägge hästarna. Det var handhästpremiär!
 
De uppförde sig bra vid uppsittningen, men sedan stängde Hampus av totalt. Han tyckte det var jobbigt med en häst så nära inpå sig och slutade helt enkelt lyssna på hjälperna. Inte så skoj. :-S
 
Efter lite bråk och påminnelse om att matte faktiskt bestämmer så kom vi i alla fall iväg. Skrittade mestadels av tiden men provade även lite trav. På grusvägen mot Morberga vände vi hemåt igen och kom hem utan några missöden. Hampus föredrar dock att gå sist, så nästa gång testar jag att ha honom som handhäst istället.
 
Efter att han fått kraftfoder tog jag på honom benreflexer och släppte ut i lösdriften med grimma på. Det blir ju hans första nyår ute, men förhoppningsvis är det inte så mycket raketer och de andra hästarna håller ordning på honom.
 
Det kommer snart en nyårskrönika!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0