Lågpulsjobb utan pulskoll

Igår tog jag in en helt torr Hampus, fast det regnade ute. Det är verkligen lyx att lägga på honom täcke. ;-) Han verkade glad och nöjd också, så täcket kommer få hänga med ibland när jag vet att jag skall rida dagen därpå och det kommer regna eller snöa. Igår regnade det, så snön försvann och det blev isgata överallt. Inte så skoj, men perfekt om man är ute och joggar med hästen...
 
Gjorde i ordning för ridning och så gav vi oss iväg. Började med att skritta i 20 minuter, det var Hampus mycket nöjd med. Sedan blev det trav i 5 minuter, en del pust och frust från Hampus sida, men han verkade tycka det var okej. Sedan skrittade vi 10 minuter, travade ytterligare 5 minuter och skrittade sedan 20 minuter. En perfekt lågpulsrunda! Hampus kom till bra arbete i traven och var inte flåsig när vi var tillbaka i stallet.
 
Typiskt mig så hade jag inte orkat ta med pulsmätaren, så jag har ingen aning om ifall det var lågpulsjobb eller om han ligger högt i puls i traven. Får bli bättring på den fronten!
 
Träffade på F och vi bestämde oss för klippning idag istället. Hampus hade dessutom blivit svettig, så han behöver verkligen klippas. Skötte om honom och tog på övergångstäcket igen samtidigt som han fick kraftfoder. Sedan gick vi ut i hagen.
 
C hade kört ut en ny hösilagebal och givetvis blir det lite spill då. Hampus tog genast på sig jobbet att äta upp spillet. ;-)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0