Varmt, varmt...

Igår hade jag och L stämt träff för uteritt. Hämtade in Hampus från hagen och kunde snabbt konstatera att han var gallig i höger fram. E hade ridit på långtur dagen innan och uppenbarligen hade det blivit för tufft för Hampus. Jag beslöt mig dock för att skritta ut med L ändå, för att se om gallan gick ned av rörelse.
 
Gjorde i ordning Hampus och sedan skrittade vi iväg. Vi bestämde oss för att rida till klätterbacken och klättra ett par varv. Det var oerhört varmt och kvavt, så det kändes inte så lockande att rida någon längre stund. Hampus var lite dämpad på bortaväg, men klättrade snällt två varv. Han är så bra att klättra med, för han jobbar helt rätt med kroppen både uppför och nedför. :-)
 
Sedan skrittade vi hem igen och då var det fart på skritten! Jag behövde inte driva överhuvudtaget och ändå var det rejält tryck i bakkärran. Heja!
 
Åter i stallet kunde jag konstatera att gallan gått ned, men inte helt. Fick låna lite isbalsam av L och smeta på. Egentligen var det ju i senaste laget, men det fick bli lite kyla ändå. Sedan fick Hampus äta kraftfoder i sin box medan jag smetade in honom med flugmedel och salva där han var biten. Jag stretchade även benen, halsen och ryggen. Han har mycket svårt för att sträcka bakbenen bakåt, så det blir något att jobba på!
 
Sedan kom T, som är veterinär och har en häst i lösdriften. Vi hade gjort upp om att hon skulle vaccinera Hampus, så får A komma ut och kolla tänderna samtidigt som Ariel har koll i vinter. Jag förvarnade T om att Hampus är fruktansvärt spruträdd och därmed även veterinärrädd. Sedan tog jag ut honom ur boxen, gick förbi T och ställde upp honom på skötselplatsen. Då hade T hunnit vaccinera medan Hampus gick förbi!
 
Varken jag eller Hampus märkte någonting, helt perfekt! Det var så roligt att se Hampus på skötselplatsen, för han stod verkligen och laddade för att börja bråka. Istället fick han flughuvan på sig och gå ut i hagen. Snopet... :-P

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0