Perfekta rundan!

I förmiddags mötte jag upp L som skulle rida ut ihop med mig och Hampus. Vi hämtade in våra hästar från hagarna och gjorde i ordning dem. Sedan skrittade vi till klätterbacken, Hampus tyckte plötsligt att villaområdet innan var superläskigt. Jag upplever att han är mer tittig med sällskap, då litar han mindre på mig och mer på de andra hästarna...

Det blev två varv i klätterbacken, riktigt jobbigt tyckte både Hampus och Krutow. Sedan red vi slingerstigen i skogen följt av lite blandat trav och galopp längs ängskanterna. Hampus ville galoppera lite fortare än jag tillät honom, men vi bygger ingen överlinje på att rusa i galoppen. Det är mycket jobbigare att galoppera långsamt. ;-)

Vi skrittade hela asfaltsvägen hem och så grusvägen förstås. Totalt var vi ute 50 minuter och det känns som en väldigt kort rundan för mig som tränat distansritt. Men det var precis lagom för Hampus. Han var trött, men inte helt slutkörd. Så nu får det bli den rundan minst en gång i veckan, då han får jobba hela kroppen i skritt en bra stund innan det blir möjlighet till trav eller galopp. Att vi sedan avslutar på hårt underlag är perfekt för hans gamla ridskoleben. :-)

Tillbaka i stallet blev det avduschning, stretch av sidor + rygg samt kraftfoderätning. Vi är snart uppe i 1 hg och det skall bli spännande när resultatet syns! Tillbaka i hagen var han på väg att rulla sig, men ångrade sig och betade istället. ;-)

Efter att jag varit klart i stallet åkte jag förbi Granngården och köpte en säck Krafft Muskel. Tidigare har jag lånat från en stallkompis, men nu har jag en säck som räcker till augusti i alla fall. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0