Skolor över marken...

Igår stod Hampus vid grinden och väntade på mig. <3 Tror han börjat inse att så fort jag kommer så blir det antingen roligheter eller kraftfoder. ;-)
 
Tog in honom och spolade av de leriga benen. Sedan borstade jag bort lite lös päls och fläckar med lera samt kratsade hovarna innan reflexer och sadel åkte på. Därefter provade jag nya ländtäcket jag köpt på Granngården, ridtäcket i reflex jag har fungerar inte att sätta fast i bomlösa sadeln, så man kan bara skritta. :-S Det nya ländtäcket var förvisso lite för stort, men satt fast bra i sadeln (stiglädren) och fladdrade inte ens i snabb galopp.
 
Tog på distanstränset, satt upp och skrittade iväg längs grusvägen. Hampus skrittade på riktigt bra, men tyckte det var lite smått läskigt med mörkret runt omkring och den lilla ljusa yta som pannlampa lyste upp.
 
Efter igångskrittningen blev det lite jogg, men då Hampus var superpigg så försökte han blanda in galopp i traven... Jag försökte vara konsekvent och kräva trav, men det är svårt med en glad häst som gärna vill galoppera. ;-)
 
När Hampus verkade varm i kroppen försökte jag mig på någon slags dressyr ute. Eftersom han var så taggad att han galopperade på stället så fick jag tänka om planen att träna galoppfattningar... Istället jobbade vi med övergångar mellan skritt och trav, utan att det skulle bli galopp. :-P Sedan jobbade vi även med tempoväxlingar i traven, även där utan att det skulle bli galoppinslag...
 
När han jobbade bra med tempoväxlingarna fick han galoppera lite, men det var en väldigt ivrig galopp. Jag försökte växla mellan höger och vänster galopp, men precis som vanligt vill han fortsätta att fatta i den galopp han sist galopperat i. Så om vi galopperar höger galopp och saktar av, så spelar det ingen roll hur noga jag gör fattningen till vänster, Hampus fattar ändå höger galopp. ;-)
 
När han blev för flåsig eller taggad blev det övergångar mellan skritt och halt istället, vilket han gjorde superbra. Sedan provade jag att rygga. Vi har ju haft lite krångel med ryggningarna eftersom Hampus tycker att de är jobbiga. Men nu berömde jag varje steg han tog och beröm fungerar väldigt bra på Hampus. Han flöt mjukt bakåt i ryggningen, det kändes så himla bra. :-D
 
Efter lite mer galopp på stället (och även lite framåt också) så ryggade vi ett par gånger till och sedan blev det joggtrav i några minuter. Han var fortfarande lite för pigg och "uppåt" i fronten för att kunna slappna av och gå i form, men det kommer med mer arbete. Finaste killen var mycket nöjd när vi skrittade hemåt.
 
Tillbaka i stallet blev Hampus avborstad (jag ignorerade att han var svettig...), kratsad hovarna och fick kraftfoder. Jag masserade benen medan han åt och sedan fick han återvända till hagen. Eftersom han kommer att vara ledig i två dagar framöver så får han gärna rulla sig torr i leran. Bara han är lycklig så. ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0