Skritt för att motverka träningsvärk

I förrgår kände jag inte för att åka till stallet överhuvudtaget. Sade åt mig själv att skärpa mig och lyckades faktiskt ge mig iväg.
 
Väl där hämtade jag in en väldigt ren Hampus från hagen. Han hade uppenbarligen rullat sig med täcket på under natten, men inte efter det. Så fast han var täckeslös var han så fin. Förutom halsen och magen förstås. ;-)
 
Tog in honom i stallet och spolade benen. Sedan borstade jag bort lera och kratsade hovarna. Funderade om jag skulle rykta honom ordentligt eller skritta honom. Efter påtryckning från Lilis medryttare S blev det skritt i alla fall. Tog på bomlösa sadeln och en massa reflexer. Hampus har numera benreflexer runt om, reflexboots runt om, reflexbrösta och reflexridtäcke. Det enda som saknas är tränsreflexer. :-P
 
Satt upp och skrittade iväg. Det tog inte många minuter förrän regnet öste ned, men vi skrittade på ändå. Jag hade ganska mycket träningsvärk efter hoppningen, så jag misstänkte att Hampus också hade det. Vi skrittade bort mot Morberga men vände innan vi närmade oss gården. Totalt skrittade vi en halvtimme och Hampus verkade väldigt nöjd med det.
 
Åter i stallet var det bara att ta reda på alla grejer och sköta om Hampus. Medan han åt sitt kraftfoder bestämde jag mig för att faktiskt ha regntäcket på honom även denna natt. Det hällregnade verkligen ute och jag ville ha en ren häst kvällen därpå, så jag kunde vara lite effektiv i min ridning. Så det leriga regntäcket åkte på igen och Hampus återvände till hagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0