Första inkörningsdagen

I morse hade jag utsläpp, det gick odramatiskt till. Passade på att känna på Hampus ben innan han gick ut i hagen och bakbenen var ganska tjocka. :-(
 
Mockade och fixade med fodret innan det var dags att hämta upp J som skulle hjälpa mig med inkörning av Hampus. Vi gick igenom de selar som fanns samt de två vagnarna som fanns att tillgå. Eftersom det inte skulle bli någon vagn bakom Hampus idag så fick han lokselen på sig trots att den är lite för kort.
 
 
Gammal bild, men samma häst och samma loksele. ;-)
 
Tog in Hampus från hagen, borstade av honom och kratsade hovarna. Benen var fina igen, möjligen att det var lite galligt vid bakkotorna. Efter tränsning och upptrassling av tömkörningstömmarna gav vi oss ut på ridbanan. Började med att tömköra honom lite och vi hann inte många meter förrän han med raska steg styrde mot ena bomserien som fanns utlagd. Sötnosen! Han älskar verkligen bommar... Han fick kliva igenom den och sedan fortsatte vi dit jag hade tänkt. ;-)
 
När vi gått några varv och allt kändes bra släpade J bildäcket efter honom. Hampus undrade lite vad det var som lät bakom honom, men promenerade ändå på. Sedan satte vi fast bildäcket i ett rep som satt fast i selen och så fick han dra på riktigt. Han lade sig helt korrekt i selen (gick i superfin form!) och drog däcket ett par varv runt ridbanan. Duktiga killen!
 
J frågade om jag ville spänna för ändå, men jag tyckte det räckte för idag. Det var hon helt med på, så vi tog loss däcket och återvände till stallet. När Hampus stod på skötselplatsen så gäspade han flera gånger, så uppenbarligen var det lite mer mentalt tröttande än det först verkade. ;-)
 
Imorgon fortsätter vi med inkörningen, då kommer vi låna en bröstsele så vi kan spänna för vagnen om han fortsätter vara lika lugn. Så skoj!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0