Halvtrött eller bara busig?

Igår blev det en längre stund i stallet. Först städade jag färdigt i foderkammaren och försökte sedan få någon ordning på mitt foder. Hampus har ju ett ganska skrymmande foder, lusernet tar upp en stor plats och det är lite småkrångligt att få plats med säcken. Men förhoppningsvis har jag en lösning på gång. ;-)
 
Sedan blev det premiärmockning av boxen, tror Hampus trivs riktigt bra där. Jag tänkte försöka ha permanentbädd även till honom, så mockningen går lite snabbare. Såg att han hade druckit en del i vattenhinken, skönt! Rengjorde även krubban som var sådär lagom mysig efter betformumsande...
 
Gjorde sedan i ordning alla hösilagepåsar, vi testar att ge hästarna 1 kg hösilage var ute på morgonen, så får vi se om de äter upp eller lämnar. Det finns ju inte så mycket gräs kvar i hagarna längre, men kanske vill de inte ha hösilage än.
 
När allt var klart med box och foder så fick Hampus komma in från regnet. Drog av honom så mycket vatten och päls som det gick och kratsade hovarna. Sedan åkte tömkörningsgjorden på och vi begav oss ut igen. Som tur var så var det uppehåll, så vi slapp bli ännu blötare.
 
Han skrittade på ganska så bra, men så fort jag ville ha mer driv i steget så gick han över i trav istället. Några minibocksprång kom det också, det var visst busdag igår... ;-) Jag kunde dock inte göra annat än skratta åt honom, klart det är toppen om han har roligt när vi är ute!
 
Efter att vi vänt hemåt trodde jag att han skulle vara lite ivrigare i steget, men det blev samma sak hemåt, byte av gångart istället för någon större längning. Kanske var han lite småstel efter allt regnande, så för säkerhets skull får han täcke vid regn från och med nu.
 
Inne i stallet igen blev det avskötsel och lite stretch av överlinje innan han fick återvända till boxen och äta kraftfoder. Tog även på honom stallbandage på frambenen och hasskydd (vulcan) på haserna. Så får vi se om det hjälper eller inte...
 
Tog reda på all utrustning och sedan åkte jag hem i regnet...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0