Körd ute!

Igår fick Hampus nöja sig med att bli lite borstad och pussad på. Ariel tog längre tid än beräknat. ;-) Men han var glad i alla fall, tur att han är en förstående häst.
 
Idag tog jag ut alla hästarna och fixade både foder och mockning till Hampus innan jag hämtade upp J vid bussen. Vi gick igenom selens alla delar och hämtade sedan in Hampus från hagen. Påklädnaden av sele gick fortare än tidigare, tills vi kom till bakselen som skulle på för första gången. Vi fick inte riktigt ihop det med vad bakselen skulle fästas vid, så till sist ringde vi J (som jag lånar sele och vagn från) och frågade om råd.
 
Det tog inte många meter på ridbanan innan jag kände mig blöt om fötterna. Så det blev ingen tömkörning denna gång, utan Hampus sattes direkt i vagn. Han brydde sig inte, utan stod snällt stilla hela tiden.
 
 
Vi skrittade några varv på ridbanan, tränade stora svängar och att vända snett igenom. Så mycket mer vågar jag mig inte på just nu, vi behöver bägge träna på att vända utan att skaklarna tar emot.
 
 
Sedan vågade vi oss ut från ridbanan för första gången. Vi körde genom stallbacken, uppför den lilla backen till Hampus hage, höger på grusvägen och sedan vänster nedför backen tillbaka till ridbanan. Det var precis lagom svårt för Hampus, speciellt som bakselen är för stor för honom och inte hjälper till så mycket. Efter att vi gått varvet runt körde jag in på ridbanan igen och spände från.
 
 
Hampus var så nöjd med sig själv, det bara lyste ur ögonen på honom. <3 Jag var också supernöjd och lovade honom en ny fin sele som passar honom bättre än den sele vi lånar.
 
Efter att jag selat av honom fick han återvända till hagen, mycket nöjd med livet. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0