Satt i vagn!

Igår hämtade jag upp J innan vi tillsammans åkte till stallet. Pratade lite om hur vi skulle lägga upp körningen den här gången och kom överens om att sela med bröstselen jag fått låna av J (alltså Webers J) så vi eventuellt kunde spänna för J:s vagn om det kändes bra.
 
Framme i stallet tog vi in Hampus från hagen och gjorde i ordning honom. Det tog en stund innan vi fått ordning på selen, jag är ju fortfarande nybörjare när det gäller bröstselar och J är ju van vid travselar. :-P Hampus tog det hela med ro och så småningom var vi klara för lite tömkörning.
 
Gick ut på ridbanan och traskade ett par varv. J följde ganska snart efter med däcket och sedan fick Hampus dra det själv. Vi gick några varv och jag testade att stanna, eftersom vi inte gjorde det i förrgår. Ingen reaktion från Hampus, han drog så villigt omkring på däcket. Vi funderade lite på om han kanske var inkörd ändå, man vet ju aldrig vad som kan ha hänt under de sju år han varit ifrån mig.
 
Sedan tog vi loss däcket och så fick jag tömköra Hampus medan J gick bakom med vagnen. Oj vad Hampus ville ha koll bakåt! Han sneglade och sneglade, vid ett tillfälle stannade han och vände på huvudet för att se vad J egentligen höll på med. Så slutsatsen var rätt enkel, han är inte körd tidigare. :-P
 
Ändå var han lugn, mest fundersam över vad som krävdes av honom i den här nya situationen. När han slutat bry sig om vagnen gick J upp bredvid honom så han satt i vagn fast inte var fastspänd. Skaklarna tog i ibland när han svängde, men han skrittade på utan några bekymmer.
 
Vi diskuterade om vi skulle fortsätta och spänna för, det är ju det mest kritiska momentet i och med att det tar en stund att spänna loss sedan. Men eftersom han var så lugn så bestämde vi oss för att prova. Det blev en rätt skojig situation, då varken jag eller J var helt säkra på draglinor och hur skaklarna skulle fästas. :-P Vi drog och provspände och justerade, medan Hampus stod blickstilla mellan skaklarna och väntade på nästa kommando. <3 Snacka om en bra körhäst!
 
När allt var fastspänt på rätt sätt så satte jag mig i vagnen, då vände Hampus på huvudet och undrade vad jag gjorde där uppe. ;-) Sedan skrittade vi några meter, gjorde halt och skrittade några meter igen. J gick bredvid Hampus, beredd att hjälpa till om det skulle behövas.
 
Vi gick knappt två varv runt ridbanan, jag var noga med att gå i både höger och vänster varv, innan vi ställde upp oss igen, jag klev ur vagnen och vi spände från honom. Hampus var en pärla hela tiden. :-D
 
Tillbaka i stallet blev han avselad och fick sedan äta middag i boxen. En mycket nöjd kille som inte var trött överhuvudtaget. Det tar sig! :-)
 
Jag skjutsade J till bussen och sedan gjorde jag i ordning foder, mockade och fyllde på strö. Dessutom blev det städning av foderkammaren som är mitt ansvarsområde den här veckan. Därefter fick Hampus en puss på mulen och så åkte jag hem. Duktigaste körhästen! Han får vila från körningen en vecka nu, så provar vi igen efter Vetlandahelgen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0