Tufft skrittpass i regnet

I förrgår var jag bara en snabb sväng i stallet, mockade och fixade foder bara. Hampus fick några pussar bara, sedan fick han vara nöjd. ;-)
 
Igår kom jag ganska sent till stallet, så jag förvarnade stallägaren att jag skulle kvällsfodra. Sedan fick Hampus stå på skötselplatsen och bli avborstad och kratsad hovarna. Tog på alla reflexer, bomlösa sadeln och distanstränset innan vi gav oss ut i mörkret.
 
Det var premiär för grusväg med skor runt om och vilken skillnad! Jag blev så lättad, det är inga fysiska problem med Hampus bakben, bara en ömhet i hovarna när han inte har skor på sig. :-)
 
Hampus skrittade på i ett högre tempo av sig själv, mycket snabbare än han överhuvudtaget visat tidigare utan pådrivning. Vi skrittade hela grusvägen bort, fortsatte längs asfalten och sedan halva rakbanan. När jag drev på honom kunde han ibland prestera en helt otrolig skritt, jag fick känslan av att jag satt på Ariel, han rörde ryggen så mycket mer än tidigare.
 
På hemväg blev han förstås ännu ivrigare och frustade nöjt flera gånger. Inte en enda gång tappade han bakbenet och det kändes så himla skönt. Enda negativa var att det började regna på hemväg så vi var halvt dränkta när vi var hemma igen.
 
Hampus fick stå på skötselplatsen med fleecetäcke på sig, sedan passade jag på att ta på hasskydd och stallbandage när han ändå var varm i benen.
 
Jag mockade, men lade inte in någon ny halm. Det fanns väldigt mycket halm i kanterna jag kunde lägga i mitten så det fick duga. Sedan fick Hampus återvända till boxen medan jag fyllde på vatten, gjorde betfor och tog undan all utrustning. Sedan gick jag ut till Ariel innan jag fyllde hösilagepåsen för kvällen och gav alla hästarna kvällsfoder.
 
Eftersom jag har intaget idag så struntade jag i att göra foder till eftermiddagen. Det gäller att spara tid när man vill hem och sova. ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0