Dressyr i spöregn

I tisdags hade jag en hel del att göra, eftersom jag åkt iväg på Göteborg Horse Show i fem dagar. När jag åkte från Uppsala spöregnade det, men i Bälinge var det sol. Tur! Kunde ta in en ren och torr Hampus för pyssel och ridning.
 
Lagom till att vi var klara för ridning började det regna. :-( Satt upp och försökte uppbåda entusiasm för att rida, men red istället in i stallet för att inte bli blöt. Det skapade jubel bland stallkompisarna. ;-) Hampus är precis lagom liten att rida in i stallet med och så cool att det fungerar att vara där inne.
 
 
Sedan gav vi dock upp och skrittade iväg i regnet. När man väl blivit genomblöt känner man ju inte ens att det regnar... Vi skrittade bortåt på grusvägen och joggade även i trav en bit. Sedan vände vi hemåt, först i en ganska ivrig trav och sedan i galopp. Framme vid ridbanan fick han pusta ett par varv och sedan satte vi igång och jobbade.
 
Började med galopp på 20 meters-volt. Fokus på min sits, långa ben, händerna lågt och med Hampus ställd inåt. Sjukt jobbigt var det och jag fick inte riktigt samma känsla som när jag red för F. Kommer inte helt ned i sadeln, eller snarare så är jag inte i samma takt som Hampus. Mer träning behövs!
 
Jobbade med fram- och bakdelsvändningar där Hampus jobbade på bra, innan vi bytte varv i galoppen och jobbade vidare. Han har en grymt häftig galopp i höger varv, med fronten som kommer upp mycket mer, men den är inte lättare att rida för det... ;-)
 
Pustade igen, innan vi gav oss på övergångar mellan alla gångarter. Han blev väldigt alert och fin av det arbetet, men jag måste bli bättre på att vara tydlig med mina hjälper. Planera innan jag genomför helt enkelt.
 
Sedan kom en hagelskur, så vi fick söka skydd vid uteboxarna några minuter. Bra för Hampus fick pusta lite, men dåligt då han precis började kännas riktigt bra. Vi avslutade sedan med travjobb, både på rakt och böjt spår, samt trav över de upphöjda bommarna som var utlagda. Han blir så fin av sådant arbete. :-)
 
Lade ned honom i trav innan vi skrittade av, nöjda bägge två även om den där häftiga känslan uteblev. Men jag tror jag har lite för höga förväntningar på ridpassen numera, när jag upplevt några sekunder av hur det kan vara. Det kommer ju mer och mer. :-)
 
Tillbaka i stallet blev det avduschning då han var ganska lerstänkt, sedan stretchade jag bakbenen och tog på liniment på haslederna. Efter kraftfoder pussade jag hejdå, M och D håller igång honom när jag är borta och förhoppningsvis är han bara ännu mer taggad för träning när jag är hemma igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0