Dressyrtänk fast ute

I lördags red jag och J ut på hemmaplan med Hampus och Weber. Det blev en tur genom Bälinge och till gräsängen där underlaget är perfekt för galopp just nu.
 
Jag lät Hampus skritta och trava lite friare när vi red bortåt, sedan fick han jobba med galoppen. Han försöker hela tiden välja vänster galopp, men jag stod på mig och när det blev höger galopp fick han sedan galoppera en längre stund.
 
När ängen tagit slut och vi vände hemåt tände bägge hästarna till. Trodde Hampus skulle sticka med mig, men han var bara pigg och sökte stöd på bettet. Det är fortfarande en ovan känsla när det händer. Jobbade honom mer i galoppen på hemväg, med tempoväxlingar men framförallt att han skulle jobba ihop sig med kroppen och inte bli lång. Han blev grymt fin! Gick i form i galoppen och sedan när vi travade satt jag ned och då gick han också i form.
 
På hemväg red jag lite i skritt på kort tygel och samlade ihop honom, kunde då snegla i villafönstren och se hur han såg ut. När jag upplever att han blir lite för djup, då går han i perfekt form med nosen något framför lod... Haha, jag måste våga rida honom djupare än jag gör. :-P
 
Skrittade hem på lång tygel och kände mig grymt nöjd med passet. Han blir ju mycket piggare ute än på banan, så jag behöver använda mig av det i ridningen. Kanske rida fram en längre stund ute i alla gångarter innan vi finlirar lite på banan?
 
Dusch och kraftfoder blev det i alla fall när vi var hemma igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0