Kort markarbetespass

Hampus har kommit lite i skymundan några dagar nu, så typiskt när han börjat gå så himla bra. Men i måndags fölade Ariel ett hingstföl, Rikardo (www.habina.blogg.se/ricky), och därför fick Hampus ledigt två dagar och sedan red M honom i onsdags. Men i torsdags fick han allt stå ut med matte igen. ;-)
 
Det hade varit hoppträning dagen innan, så jag gick ut till de två hindren som stod mitt på ridbanan och gjorde om dem till kryss. De stod på varsin diagonal, men bredvid varandra, så man kunde hoppa dem som i en åtta om man ville det. Sedan fanns det även några galoppbommar som låg på böjt spår vid ena kortsidan.
 
Tog in Hampus från fårhagen, där de gått sedan i söndags. Han var snäll och stod vid grinden, så jag slapp gå och leta efter honom. :-) Efter att ha gjort i ordning honom skrittade vi fram ute, innan vi började jobba på ridbanan. Växlade mellan skritt, trav och galopp över bommarna, samt lite voltarbete även utan bommar.
 
Hoppade sedan hindren i trav, med galopp efteråt. Red dem i en åtta, så vi hann precis bryta av från galopp till trav innan det var dags för ny anridning. Fick till det riktigt bra ett par gånger, det är lite knepigt med travhoppning men så grymt nyttigt för Hampus.
 
Sedan nöjde vi oss och skrittade ut, blev bara fyrtio minuter totalt, men ibland får det bli korta, bra pass. Precis när vi hade ridit klart öppnade sig himlen och regnet vräkte ned, då kände jag mig väldigt nöjd med att vi ridit klart. :-P

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0