Galoppskoj

Idag var planen att galoppera lite på någon grusväg, kanske se om grinden vid Nyvla var öppen eller stängd. Men när jag skrittade fram Hampus på grusvägen vid stallet, kom stallägare C körandes med traktor och harvade vägen... Det mjuka underlaget som blev resultatet gick ju inte att motstå, så det fick bli galoppjobb i de små uppförsbackarna vid stallet istället.
 
Vi galopperade tre gånger mot stallet (vänster galopp) och två gånger från stallet (höger galopp). Hampus fattade snabbt vad övningen gick ut på och taggade till ganska mycket. Ett par gånger fick jag ta ned honom i trav då han fattade galopp på eget initiativ.
 
Han blev grymt fin av uppförsbackarna! I och med att det lutade så satte han under sig bakdelen mer redan från början, så när grusvägen planade ut behöll han en bra galopp i ganska många språng.
 
Efter att vi galopperat de intervall jag tänkt skrittade och travade vi bortåt på grusvägen, samt galopperade på avtagsvägen mot Morberga. Det blev galopp både bortåt och hemåt på den grusvägen, sedan fick Hampus pusta ut och skritta hem hela vägen.
 
Totalt red vi 5,08 km, hastigheten i galopp låg runt 17 km/h, så fort gick det inte. Men det var ju inte tanken heller, utan det viktiga är att han jobbar i en bra galopp hela tiden. Hampus var svettig men med lugn andning när vi var tillbaka vid stallet och det märktes att han tyckte det varit skoj. Fram för mer galopp helt enkelt! :-D
 
Jag spolade av honom och lät honom gå ut med ylletäcke ett par timmar, sedan var han torr och jag kunde åka hem med gott samvete.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0