Bomarbete och bråk

I söndags låg Hampus raklång i hagen och sov när jag åkte förbi med bilen. Han verkar väldigt nöjd med nya hagen. :-) Jag lade ut en massa bommar på banan innan jag hämtade honom. Det blev nio bommar på rakt spår och sedan tre på böjt spår. Dessutom lade jag ut mina very pods för att kunna höja upp de fyra sista bommarna.
 
Invigde Hampus nya sadelgjord. :-) Var lite orolig att den skulle vara för lång, men den räckte precis till när han stod i stallet och sov. ;-) Skrittade fram ute, längs med fårhagen. Vände efter tio minuter och blandade skritt och trav hemåt, samt en liten galopp. Lagom uppvärmd skrittade vi sedan in på ridbanan för lite bommar.
 
Vi skrittade genom hela serien en gång, sedan blev det trav några gånger innan jag satt av och lade upp yttre änden på de fyra sista. Då kom Weber in på ridbanan, så Hampus hade lite koll på honom medan jag satt upp igen. Weber stod ganska nära Hampus, så när jag gav vändande hjälper åt höger, svarade han med att skjuta ut bogen åt vänster och dra mot Weber. Inte okej! Två gånger gjorde han det och jag blev arg men var ganska hjälplös då jag bara hade hoppspö och han inte reagerar på det. Fick till sist iväg honom från Weber och red till sadelkammaren för att hämta dressyrspöna. Sådana ridskolehästfasoner är inget jag ställer upp på!
 
Det fick bli många varv i galopp på volten, där jag krävde att han faktiskt skulle lyssna på mig och inte dra mot Weber. Hampus jobbade på helt okej, även om han är väldigt okänslig för sidförande skänkel på volten. Det är lite konstigt, han är ju väldigt känslig för den när vi rider ute i skogen. :-S
 
Travade över de halvt upphöjda bommarna några gånger och jobbade sedan på volt över de tre bommarna. De låg dock lite tokigt till, så det blev ingen naturligt bra volt. Men det gjorde han bra.
 
Avslutade med att trava över de helt upphöjda bommarna några gånger och han jobbar verkligen riktigt bra över dem. Men jag kunde inte släppa irritationen över att han bråkat tidigare, så jag var fortfarande arg när han joggades av och skrittades sedan av ute. Inte så att det på något vis går ut över honom, men så jag inte kan glädjas över det som var bra på passet. Måste bli bättre på det...
 
Det blev avsvampning med ljummet vatten över hela kroppen (utom bakdel) plus en omgång med linischampo innan han fick kraftfoder och återvända till hagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0