Tre oxrar på rad

I fredags byggde jag upp tre hinder till Hampus. Från början var det tänkt att det skulle vara fyra hinder, men det blev så mycket hindermaterial att släpa på så jag nöjde mig med tre. Dessutom blir det inte lika långt för mig att springa. ;-) Mätte upp sex meter mellan hindren och förberedde för att bygga upp dem till oxrar.
 
Sedan hämtade jag in Hampus och kratsade hovarna innan vi gick ut till ridbanan. Jag började med att han fick springa genom serien utan några bommar. Sedan lade jag upp ett hinder i taget, tills han hoppade alla tre oxrarna. Han tyckte att det var superkul att hoppa, satsade rejält (lite för fort ibland) mot hindren och roade sig även med att bocka och bralla före serien...
 
När han hoppade på bra så började jag höja oxrarna, så att de blev 60 cm höga. Sedan fick han hoppa serien ytterligare tre gånger innan jag tyckte det räckte. Han tycker ju att det är så fruktansvärt roligt, så det gäller att inte göra det för jobbigt för honom. Men han hoppade riktigt bra i fredags, med ryggen och en allt bättre teknik. :-)
 
Nästa gång skall jag nog testa att hoppa honom på "vanlig" löshoppningsserie, dvs två hjälphinder och sedan en oxer som höjs successivt. Så får vi se hur han hoppar på lite högre höjder.
 
Skrittade av honom samtidigt som jag plockade undan allt hindermaterial och sedan fick han en avsvampning där han var svettigt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0