Katastrofpass

Ibland skulle jag lyssna bättre på Hampus... Han sade ifrån redan när jag tränsade att jag inte var i form för att rida, men ändå gjorde jag det. Suck!
 
Förra onsdagen red vi iväg till stora lägdan för att rida dressyr. Målet var att få en mjuk och lösgjord häst, men istället fick jag för mig att jag skulle få Hampus att svara direkt och alert på hjälperna. Kruxet är bara att han då blir väldigt spänd, speciellt när jag själv inte är så fokuserad som jag borde vara. Suck! Så istället för att en lösgjord häst, fick jag en häst som blev mer och mer spänd, eftersom han inte ville göra fel (det vill han aldrig) och inte var säker på vad jag egentligen ville.
 
Dum matte! Det enda positiva jag kan se med passet var väl att han blev avrastad lite grann. Men det hade han å andra sidan lika gärna kunnat bli i hagen med grabbarna. Nä usch och fy, det här passet vill jag gärna lägga undan och glömma.
 
Efteråt har jag diskuterat med goda vänner och nu kommer jag bara rida när jag känner för det framöver. Så Hampus har lite "jullov" och så får vi se vad vi hittar på framöver. Han är rätt nöjd också, det verkar vara fullt upp med bus med grabbarna i hagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0