Tufft men kort

Idag testade jag en annan runda. Har lite olika idéer på hur jag kan binda ihop vägarna så jag får längre rundor och slipper rida fram och tillbaka hela tiden. Idag blev det en del av en sådan ny runda.
 
Vi skrittade iväg längs grusvägen mot vändplanen först, när sista nedförsbacken var förbi så fick Hampus trava hela vägen. Jag vet ju från tidigare pass att han ligger ganska lågt i puls så länge han travar på plan mark, så han behöver vänjas vid att trava allt längre sträckor. För att klara tävlingen i maj kommer vi även behöva galoppera, då hans lugna trav ligger på gränsen för tävlingshastigheten (som är 8-13 km/h) och jag är tveksam till om det är bra för honom att länga traven istället för att galoppera.
 
När vi var strax bortanför det raserade älgtornet fick Hampus sakta av till skritt och så vek vi av på en traktorväg genom skogen. Det tyckte han var riktigt roligt, han gillar utmaningar. :-) Fördelen med att det är så hårt i backen nu, är att vägen som normalt är ganska blöt av sig, sviktar riktigt trevligt. Jag valde dock bara att skritta, vi behöver öka svårighetsgraden successivt när det kommer till snirkliga små traktorvägar.
 
Vägen mynnade sedan ut vid första vändplanen på Storgatan, så då skrittade vi helt enkelt den vägen hem igen. :-) Hampus verkade tycka det var roligt med en sådan oväntad runda, han hade rejält med driv i skritten på hemväg. Totalt var vi ute i 40 minuter och kom 3,54 km.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0