Tjurig gubbe

Ja... Jag vet inte jag. Kanske beror det på att han fått vara lite för ledig, eller så är han bara en tjurig äldre farbror. Men i lördags när jag skulle lastträna var det tvärstopp redan med framhovarna på rampen. Suck! Försökte vänta ut honom, men det hjälpte inte. När jag lade på mer tryck sade det pang och så slängde han sig bakåt så grimskaftet gick sönder.
 
Sedan rejsade han runt på min gräsmatta och gjorde både bocksprång och bakutsparkar. När jag bannade honom ruskade han bara glatt på huvudet, som för att säga, att han struntade fullständigt i att han var odygdig. Hm...
 
Han sprang sedan in i stallet och ställde sig lydigt i stallgången. Gick ju inte att vara arg på honom då. Tog på lädergrimman och ena syntettömmen istället och gick ut igen. På vägen tillbaka till transporten blev det lydnadsträning med halter och igångsättningar, där jag gjorde väldigt tydligt mot Hampus genom kroppsspråk och röst att matte INTE var att leka med längre. Hampus visade ögonvitorna och såg rädd ut.
 
Jag gick raka vägen in i transporten och till min förvåning följde Hampus lydigt med hela vägen. Eh? Står och är så himla arg på honom och så får jag berömma honom istället... :-P Den där hästen alltså... Han fick rygga ut igen och gå på ett par gånger till, inga som helst bekymmer. Han har lite bråttom ut, så vi jobbade med att gå bakåt ett steg i taget. Men han lyssnade bra och jag fick ge upp, berömma honom och gå in i stallet igen.
 
Tror han innerst inne är rastlös över att inte jobbas någonting, så jag tror det kommer bli en lättnad för honom när skorna åker på igen så vi kan sätta igång med körning och så småningom ridning igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0