Rejäl backträning

Igår skrittade vi iväg i solsken (!) längs skoterleden. Smältvattnet hade skapat några vattenpölar att plaska igenom, men Hampus litar så mycket på mig nu att han går rakt igenom bara jag säger åt honom att han törs.
 
Vi travade totalt fem minuter bortåt och fyra minuter hemåt, så nu har vi verkligen kommit igång med travandet. På tisdag blir det galoppremiär, som jag längtat att få galoppera igen!
 
På ett ställe hade vattnet gröpt ur vägen helt och skapat ett dike på ca 40 cm. Hampus klev obekymrat över på bortaväg, men på hemväg när vi kom i trav så höll jag bara om med skänklarna och så hopppade han. :-D Allt känns verkligen så lätt och enkelt på Hampus (gissa om jag längtar till vi får hoppa igen!).
 
Vi klättrade uppför den "nya" grusvägen som tillkommit sedan Hampus flyttade från mig 2001. Han backade mentalt redan när jag styrde honom mot den, tror han blev lite tagen av den långa, branta vägen. :-P Men han tuffade på bra i alla fall, helt slut när vi var uppe, men nöjd med sig själv. Han mår verkligen så bra av att ridas ordentligt varje dag, jag får inte börja fega ur nu och låta honom vila (mer än det han måste när jag inte hinner), utan han behöver verkligen bli slut i kroppen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0