Mera pulsträning

Idag var det dags att testa pulsmätaren igen. Vi red längs grusvägen bort till vändplanen och sedan fortsatte vi uppför första backen. Jag ville se om det fanns något bra ställe att vända med vagn på där, eller om jag måste köra hela vägen bort till den sista vändplanen. Men det fanns en direkt efter första backen, så nästa gång vi kör kan jag passa på att ta en extra backträning. :-)

 

Vi jobbade i alla gångarter och det var väldigt fascinerande att få följa Hampus puls. I skritt pendlar han mellan 80-100 spm beroende på lutning. När han bromsar sig i nedförsbackarna och verkligen styrketränar med bakdelen, så sjunker pulsen... Så även om det är bra styrketräning för honom, så är det ingenting som påverkar konditionen. Mycket intressant att veta!

 

I trav ligger han runt 120 spm på plan mark och galoppen klarar sig under 150 spm i alla fall den första minuten. Jag försökte att aldrig ha honom över 150 spm, så det blev lite kortare galopprepriser och lite mer trav. Han sjunker väldigt snabbt i puls, på någon minut går han från 120 spm till 75-80 spm bara han får skritta på lång tygel.

 

Totalt var vi ute i 55 minuter och hade skoj, Hampus verkade nöjd men var rejält svettig trots klippning. Han skulle kanske vara helklippt. ;-) Men han får överleva med att bli lite småsvettigt när det är många plusgrader ute och vi jobbar lite tuffare. Roligt var det i alla fall och pulsmätaren kommer få följa med fler gånger. Har lite funderingar på att följa ett specifikt schema, men skall klura lite mer på det.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0