Roligt matte!

I söndags var det tänkt att Hampus skulle agera snäll farbror medan Ricky gick som handhäst. Men då Ricky var så trött så fick det hastigt och lustigt bli en uteritt istället. 
 
Vi red iväg till storgatan och jobbade lösgörande där. Först uppvärmning i galopp, men det är en lite knepig balansgång. Han är inte tillräckligt igång för att orka någon längre stunds galopp, samtidigt behöver han galoppera ganska mycket för att värmas upp tillräckligt. 
 
Vi skrittade och gjorde lite tempoväxlingar i skritt innan det blev blandade övergångar trav och galopp. Hampus var så fokuserad och med mig, det var riktigt härligt. Tyckte dock att han var lite ojämn i galoppen, så jag blev lite orolig. 
 
Provade att rida på voltspår på vändplanen och även om vi inte red en hel volt i galopp (däremot trav och skritt), så kändes det riktigt bra. Skrittade hemåt, men vek av bort till U:s lägda för att känna lite mer på galoppen. Så fort Hampus kände det sviktande underlaget taggade han till.
 
Vi galopperade runt på lägdan några minuter och jag kan återigen konstatera att underlaget är A och O för Hampus. Är det jämnt och sviktande så törs han ta för sig på ett helt annat sätt. 
 
Skrittade hem och väl hemma noterade jag att det lyste av lycka ur Hampus ögon. Tydligen är dressyr också roligt, så jag får försöka planera in lite mer sådant. Bäst skulle det nog vara om jag hade en lista på olika träningspass och så välja utifrån dagsformen vilket pass det blir och vara noga med att inte rida samma typ av pass oftare än något annat. Klurar vidare på det...
 
Svampade i alla fall av Hampus innan han fick återvända till hagen och vila sig. 

Kommentarer
Postat av: Jennie

Hej! Fin blogg! :)
Läste ett gammalt inlägg där du skrivit om rullsand och att du skulle dit och rida. Jag bor vid Forsmark och har aldrig vart vid rullsand men har lite funderingar på om man kan komma ner på stranden med häst och galoppera lite..
Vet du om man kan och får det?

Kramar /Jennie

Svar: Kontakta Upplandsstiftelsen som förvaltar rullsand och hör med dem. När jag frågade sist så var det inte okej, eftersom det var naturskyddsområde. Men själva stranden är inte skyddad, så kanske kan man få okej att rida endast där. De är jättetrevliga på Upplandsstiftelsen och kan även ge tips om andra bra ridvägar i länet.
Hampus

2014-09-07 @ 22:19:59
URL: http://jennieofsweden.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0