FRI!

Ricky har tydligt visat att han har lite för mycket överskottsenergi under våra promenader och han rör sig helt klart inte tillräckligt i hagen just nu pga dåligt underlag. Så idag fick han följa mig och Ariel när jag red ut på henne. 
 
Han fick gå som handhäst tills vi passerat stora vägen, sedan släppte jag lös honom. Först drog han iväg i full fart åt fel håll, mot vägen igen, då blev jag lite nervös. :-S Men sedan kom han på bättre tankar och följde efter sin mamma längs skoterleden. Varje gång han kom till mig fick han en morotsbit, så han skall lära sig att komma på inkallning. Det gick bättre och bättre för varje gång. :-)
 
Då snösmältningen nästan är klar längs skoterleden, så var det flera stora vattensamlingar att passera. Ricky tyckte att vattnet var läskigt och försökte hitta alternativa vägar. Ibland lyckades han, men oftast fick han ge upp, ta sig igenom och sedan rusa ikapp oss. Jag var noga med att berömma honom när han var duktig och tog sig igenom vattnet. Jösses vad han kan bocka! Det märks att han älskar att vara duktig. <3
 
Vi tog oss drygt 3,5 km på en timme, vilket var på gränsen till vad Ricky orkade. Han var rätt trött när jag kopplade på grimskaftet igen, så sista biten hem var han lite småtjafsig och skulle bita i grimskaftet. När han släpptes ut i hagen igen gick han direkt in i ligghallen och ramlade ihop. ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0