Drömstuteri

Fjordavel generellt / Permalink / 7
I senaste Ridsport Avelsextra får fem olika uppfödare välja sina drömstuterier. De skall välja en hingst och tre ston som de skulle vilja ha, det får inte vara någon de själva fött upp eller ägd och det får vara både nu levande och döda hästar. Jag tyckte det var en himla kul idé, så jag skapade mitt eget drömstuteri.

Hugo 179 (Heiden 132 - Joker 94). Eftersom jag framförallt är intresserad av hoppning så är det självklart att ha Hugo som hingst på mitt drömstuteri. Han är av den lättare typen jag föredrar, med vackert huvud och fantastisk hoppförmåga. Han skall dessutom ha helt okej rörelser enligt de lyckliga personer som faktiskt sett honom.

Taffsnäs Mackie 2504 (Gudbrand 69 - Nore 20). Självklart måste jag ha ett sto ifrån min favoritstolinje Lene 168! Jag väljer Taffsnäs Mackie eftersom hon både presterat bra själv och visat att hon dessutom nedärver det.

Segra (Björkhems Fafner 152- Sindarve Tulo 137). Det här valet grundar sig på att Segra är helsyskon med Allman. Ännu mer hoppning alltså. Även om hon är grövre byggd än Allman så är jag övertygad om att hon kan göra mycket gott i aveln, speciellt i kombination med Hugo. Att både hingstar och stostammen kommer ifrån Jämtland gör ju inte saken sämre, inte heller att hon är nära släkt med min uppfödning Hampus.

Maja 143 (Pioner N 1438 - Regent N 1013) är stamsto för många av Sindarves framgångsrika hästar. Bland annat återfinns hon som mormor till Tuff, Tutta, Tulta och Tulling. Det skulle verkligen vara häftigt att få använda ett sto som med facit i hand betytt mycket för rasen.
Till top