Låna mage...

Fjordavel generellt / Permalink / 0
Jag kunde inte riktigt släppa tanken på Yield 302. Jag var supernöjd med Cirkus till Liselle, men oroade mig för att Yield inte skulle få vara i avel så länge som jag skulle vilja...
 
Men så fick jag även låna mage på Belona 3332 e. Tonic147 - Klappre 77 - Mass 27, stofamilj Pia 1097. Idag konstaterades hon dräktig på 18:e dygnet och jag hoppas även här på ett ljuvligt litet (Belona 140 cm, Yield 136 cm) stoföl som jag kan avla vidare på. 
 
Många kanske tycker att jag resonerar konstigt som lånar mage på ston när jag har ett fint sto själv. Men dels vill jag just nu träna, tävla och utvecklas med Ariel rid- och körmässigt, dels vill jag använda hingstar som jag är förtjust i, men som är för nära släkt med Ariel (Yields farmors far är Ariels pappa, medan Cirkus farmors far är Ariels och Yields morfar...). 
 
Jag tycker att det är FANTASTISKT hur fjordhästmänniskor ställer upp för varandra och lånar ut magar/hjälps åt med unghästbeten/visar andras hästar på premiering. Mer sådant! Vi är en liten ras men tillsammans blir vi både större och bättre! :-)
 
Vill avsluta med ett stort tack till Susanne Grönqvist för lån av mage på två fantastiskt fina ston! <3
Till top