Store specials

Sedan finns det några modeller som man kan köpa enbart på Breyerfest, men där det inte är begränsat hur många man får köpa. Här är jag lite nyfiken på Hal (fux) och Sarge (svart sm), men jag vill se dem IRL innan jag bestämmer mig för att köpa eller inte. 
 
 
Alla bilder är från https://www.identifyyourbreyer.com/BreyerFest/breyerfest2019.htm

Stablemates vid endagsbiljetter

Om man inte vill gå alla tre dagarna på Breyerfest (eller kanske bara älskar stablemates?) så kan man lösa endagsbiljetter. Då får man en stablemate istället för en traditional och dessa fyra har man då chans att få. Jag fastnade lite för Andante, men har bestämt mig för att försöka få tag på en Darwin istället. 
 

Lotterihästar

De här tre ser faktiskt ganska trevliga ut allihopa. Jag kommer att köpa några lotter och i och med att jag köpte biljetter till Breyerfest tidigt, har jag även chans att vinna Cap (Saddlebreed) också, även om chansen är väldigt liten (tre exemplar). Om jag inte vinner North Star (P.R.E.) så är jag faktiskt sugen på att köpa en Duende, jag gillar verkligen både molden och färgen. Men det ska ju rymmas i väskan hem också... ;-)
 
 

Special runs

Nu är alla special runs släppta, förutom överraskningsmodellen. Jag hoppas verkligen att jag gillar den, för det är ingen av nedanstående som faller mig i smaken...
 
 

Rhian och Cadell

Det tog lite tid från när jag beställde till de var hemma, men de var så värda väntan! Bägge två är fantastiskt fint målade och jag hittar knappt nån lite defekt att klaga på. Så glad att jag gick med i klubben! Nu ska det bli superspännande att se vilken modell nr 2 kommer att vara, förmodligen avslöjas det på Breyerfest om 27 (!) dagar. Weeeh!
 
 

Dags att beställa!

Jag har helt glömt bort att uppdatera bloggen, sorry! Lovar att det kommer att rasa in inlägg framöver. :-)
 
Så himla roligt mail som dök upp alldeles nyss. Jag loggade direkt in på mitt konto och beställde. Ser verkligen fram emot när de kommer, då kommer jag också bestämma mig för om nån är till salu. 
 
 
 

Breyerfest 2020 - hur blev det plötsligt 2019?

Sensommar 2018. Jag och min kompis S sitter och diskuterar om vi ska åka till Breyerfest 2020. Vi kommer fram till att det kan vara bra att räkna på en ungefärlig budget, det kostar ju en del med hotell, flyg, entrébiljetter, mat och givetvis modellhästinköp. 
 
Så vi letar efter hotell i Lexington, för att se ungefär vad det skulle kosta. Hittade ett som kostade runt 800 kr/natt och det var då vi blev lite överexalterade. ;-) Det låg 14 minuters körning från Kentucky Horse Park, där Breyerfest hålls. 
 
Efter lite dividerande insåg vi att vi inte kunde motstå ett så pass billigt boende. Så vi slog till! Plötsligt hade vi boende till Breyerfest 2019 istället för 2020. Så kan det gå... :-D
 
Därefter var det lugnt några dagar, innan vi bestämde oss för att mellanlanda i New York ett par dagar före och efter Breyerfest. Så två riktigt billiga hotell bokades (de är garanterat ganska sunkiga, men vi ser det som en upplevelse, haha). 

Årets Breyerfest Celebration Horse

 
Årets Celebration Horse är Oliver, Cleveland Bay som svartskäck. Förlagan är en av hästarna som den ridande polisen har på Kentucky Horse Park. Oliver är en elvaårig shirekorsning. 
 
Jag är lite kluven till modellen. Å ena sidan gillar jag molden, å andra sidan är den förbaskat stor när du ska försöka få plats med så mycket saker som möjligt i resväskan... Sedan känns det lite småtrist med en svartskäck, det blir så "enkelt" målat på något vis. Men jag kanske blir superförtjust när jag ser den i verkligheten, vem vet. 
 
Jag ser fram emot de kommande special run-modellerna också, det kommer garanterat dyka upp en favorit bland dem. :-)

Mot Breyerfest!

 
Ja, den här bloggen har varit stendöd ganska länge nu... Men nu är det dags att väcka den till liv igen. För i år ska jag och min kompis S åka iväg på Breyerfest!
 
Eftersom det är ett gigantiskt äventyr, så är det klart att jag vill dokumentera det på något vis. Så jag tänkte att jag skriver här, så kan även andra modellhästfantaster få veta hur galet roligt Breyerfest är!
 
Jag kommer att skriva om hur vi planerat resan, vad allt kostar, så fort det kommer någon information från Breyer så postar jag också här. Så häng med på vår resa!

Namnlös

 
Min Schleich Fjord Stallion OF har ännu ingen härstamning. Men söt är han. :-)

Habinas Alicia

 
Habinas Alicia är ett fjordsto född 2015 e. Bacchus Grönkulla 288 u. Ariel 3525 - Hugo 179. 
 
Habinas Alicia är en Schleich Fjord Foal OF. 

Habinas Alice

 
Habinas Alice är ett fjordsto född 2014 e. Finslands Ringo 281 u. Ariel 3525 - Hugo 179. 
 
2015 var ett mycket bättre modellhästår, jag köpte "ikapp" mig en del modeller jag missat, så totalt 13 modeller blev det. Habinas Alice var en av dem, jag köpte alla fjordhästar som schleich gett ut, det här är Fjord Mare OF. 

Hampus

 
Hampus var min första egna uppfödning. Den här modellen är verkligen en suverän kopia av honom. Den ska åka iväg för målning samt omskulptering av man, förmodligen kommer det bli helrakad man precis som Hampus hade en stor del av sin tid med mig. Modellen är en Haflinger OF och avslutar modellhäståret 2014. 
 
Hampus i original: 
 
 
 

Namnlös

 
Slutligen fölet i den lilla mustangfamiljen, RC Poquito målad av fantastiska Kathy McKenzie. Den är så pytteliten, så jag begriper inte hur hon lyckats måla honom. Men bedårande söt!

Namnlös

 
RC Nevada, fru till Cheveyo och målad av Patricia Lawson. Verkligen ett klassiskt mustangsto!

Om

Min profilbild

Habina

Denna websida är del av modellhästhobbyn. Hästarna som nämns är INTE riktiga, de är ENDAST modellhästar eller pappersidentiteter.De riktiga hästar som förekommer här är ENDAST uppskrivna/refererade till för stamtavleforskningens skull.

RSS 2.0