Saluhästar

Först hade jag tänkt skriva ett blogginlägg för varje saluhäst, men sedan ändrade jag mig. Det blir så fruktansvärt tradigt att rada upp häst efter häst. Istället hänvisar jag till min fotosida med saluhästar.

http://www.pixbox.se/alb_show_id500869_page0.html

Jag har fler på lager hemma hos mina föräldrar, men först vill jag sälja dessa. Om några veckor kommer jag lägga ut dem på tradera, men tills dess är de till salu för dessa priser.

Fullblodsgaloppen!

En av de saker jag längtat mest efter under min frånvaro från modellhästsverige, är just fullblodsgaloppen. Jag är egentligen oerhört förtjust i fullblod, men blev redan tidigt i mitt liv för lång för att bli jockey. Sedan har jag aldrig riktigt vågat ta steget in i denna speciella värld. Men med modellhästar vågar jag!

Det var oerhört roligt att få årets första resultat. Jag förväntar mig inte särskilt mycket, eftersom jag valt att börja om från början rent härstamningsmässigt med mina hästar. De kommer från fyra olika linjer. A-, M- och P-linjerna är riktiga stammar och så har jag kompletterat med en modellstam också, D-linjen. Alla fäder är dessutom riktiga fullblod, vilket inte är så vanligt.

A-linjen kommer från stoet Amina, som på stolinjer går via Amourina - Amourette - Altesse - Altamira, en stam som legat mig varmt om hjärtat ända sedan en artikel om fölet Alberta i Min Häst. Alberta hade Altesse som mamma.

M-linjen är en avknoppning från A-linjen, det är min älskade Monrowia som inleder modellaveln, Monrowia var en åring som jag nästan lade bud på en gång, hennes mama är Amourina.

P-linjen kommer från stoet Our Penny, som jag valde ut enbart för hennes pappa (Mr Eubanks) som jag alltid varit omåttligt förtjust i. Mitt första modellfullblod Mr Bryan hade också Mr Eubanks som pappa, så Our Penny är en liten gest gentemot Mr Bryan.

D-linjen är nyinköpt och består enbart av ett sto som nu löper. Linjens framtid hänger på att detta stackars sto, Doll's Don'tPointAtMe faktiskt löper bra.

Så hur gick det i första loppet? Jo, av nio startande hästar blev det faktiskt en vinst, två fjärdeplatser och en sjätteplats. Jag är mer än nöjd, speciellt som vinsten gick till Habinas Fletch, efter Funambule undan ovan nämnda Amina, en hingst jag hoppas oerhört mycket på!


Ponnyhingst

Sist i kavalkaden av omålade är Flaxley, som varit stallkamrat med Sentinel. Här gäller inga som  helst regler. Jag ser honom som en typisk importponny utan papper, en bussig kompis att leka med eller en tävlingskanon. Men färgen är helt öppen. Varsågod, gör vad som helst!


Angloarab

Uppe hos mina föräldrar har jag haft två nakna modeller stående (och två målade, men mer om dem senare). Eftersom jag i princip inte sett dem, har jag inte tänkt så mycket på dem. Därför kommer angloaraben, Sentinel, vara en av de modeller som målaren får fria händer med. Det enda krav jag har, är att det blir en färg som angloaraber kan ha. Det vill säga svart, brun, fux, skimmel eller strumpskäck. I och för sig finns ju gul-anlagen på engelskt fullblod också, så om målaren vill vara riktigt galen accepterar jag även en isabell eller gulbrun.


Welshhingst

 Från första stunden jag såg den här killen på bild visste jag att han skulle bli gråskimmel. Gärna stågrå eller med lite blåa nyanser. Underbart!

Men nu när jag packade upp honom ifrån flyttkartongen höll jag honom i handen en stund och insåg att han ville bli brun. Precis som min "drömwelsh" är brun.http://www.burhult.com/b.nougat.jpg  Fast min skall inte ha strumpor på frambenen och inte riktigt lika bred bläs heller.

RSS 2.0