Lite inköp...

2010 råder det köpstopp på modellhästfronten för mig. Ja faktiskt är det köpstopp på alla fronter... Så därför skyndade jag mig att skicka iväg pengar till Sarah Rose innan den magiska årsgränsen korsas.

Det blev en Doodlebug, som förmodligen skall få just precis denna färg. Möjligtvis att han får ljusare man och svans...


Sedan blev det en Working Girl, efter att jag fastnat för en sådan på utställning. Min kommer nog att bli brun. Eller kanske fux...


Slutligen köpte jag faktiskt en Jezebel också! Vet inte alls vilken färg det blir...

Luciashowen!

Oj vilken härlig show det varit! Även om jag fick kliva upp halv fem på morgonen och inte var i säng förrän tio på kvällen så var det verkligen värt alltihopa.

 

Den öppna showen var enbart för små modeller, vilket gjorde att de konkurrerade på lite mer lika villkor än vid shower med blandade storlekar. En annan fördel med mini-show är förstås att man kan ta med sig så många fler hästar än när de stora skall med…

 

Showen inleddes med performance med lucia- eller jultema och det var så inspirerande att se alla kreativa människor pyssla med luciakronor, tomteluvor och glitter. Jag tyckte alla deltagande bidrag var jättefina!

 

Med julstämningen på topp blev det julklappsutdelning. Alla fick ett inslaget paket (!) med modellhästrelaterat innehåll. Själv fick jag en galopperande stablemate målad prickig som jag raskt bytte mot en stegrande och lika raskt lämnade av hos Sophie för ”tillfixning”. Det skulle visst bli en fjording…

 

För min egen del var den här showen all time high när det kom till resultat. Jag fick hela tolv kvalade hästar, åtta klassvinster, tre champion reserv och en champion! Det var Habinas Terror som tog hem pris för bästa fullblod och champion fullblod/travare.

 

 

För första gången i mitt liv hamnade en av mina modeller i BIS-ringen och jag var så himla glad! Förvisso tyckte jag (och även de som fick rösta) att det fanns andra i BIS-ringen som var finare, men det gjorde ingenting. Det var bara så roligt att andra faktiskt tyckte mina modeller var fina.

 

Det som dock gjorde mig extra glad var att jag fick tillbaka min HA Mara målad av Sophie till rödblack. Köpte henne 2002 och har alltid sett henne i den färgen. Nu har Sophie trollat fram precis den häst jag tänkt mig i alla dessa år (herregud, sju års väntan!) och hon är bara så himla fin! Hon kommer att ha hedersplatsen i mitt vitrinskåp och jag kommer aldrig någonsin sälja henne. Det är nästan så hon slår ut Frodo från första platsen på min topplista…

 

Vill passa på att tacka showhållaren för en oerhört välorganiserad och smidig show. Allt löpte på så bra och bedömningssystemet gjorde att showen inte drog ut på tiden. Fem stjärnor till dig Malin!


Summering av ponnygaloppen 2009

Det har verkligen varit ett helt fantastiskt år för oss i ponnygaloppen!

Form30: Panthera, Pegasa, Fragans Boy och Habinas Demon.

Högsta formtal: Pegasa (34).

Totalt insprunget: 137 025 kr.

Häst som sprungit in mest pengar: Fragans Boy (17 350 kr).

Totalt antal placeringar: 15-25-22.

Häst med flest placeringar: Panthera (3-2-4) och Fragans Boy (1-6-2).

Dessutom hade vi fem hästar placerade på årets SM, Fragans Boy (2:a), Panthera (3:a), Pegasa (4:a), Please Forgive Me (6:a) och Habinas Demon (6:a).

Nu återstår bara att analysera årets resultat och bestämma vilka hästar som löper vidare och vilka som skall göra rätt för sig i avelsboxen istället.

RSS 2.0