Luciashowen!

Oj vilken härlig show det varit! Även om jag fick kliva upp halv fem på morgonen och inte var i säng förrän tio på kvällen så var det verkligen värt alltihopa.

 

Den öppna showen var enbart för små modeller, vilket gjorde att de konkurrerade på lite mer lika villkor än vid shower med blandade storlekar. En annan fördel med mini-show är förstås att man kan ta med sig så många fler hästar än när de stora skall med…

 

Showen inleddes med performance med lucia- eller jultema och det var så inspirerande att se alla kreativa människor pyssla med luciakronor, tomteluvor och glitter. Jag tyckte alla deltagande bidrag var jättefina!

 

Med julstämningen på topp blev det julklappsutdelning. Alla fick ett inslaget paket (!) med modellhästrelaterat innehåll. Själv fick jag en galopperande stablemate målad prickig som jag raskt bytte mot en stegrande och lika raskt lämnade av hos Sophie för ”tillfixning”. Det skulle visst bli en fjording…

 

För min egen del var den här showen all time high när det kom till resultat. Jag fick hela tolv kvalade hästar, åtta klassvinster, tre champion reserv och en champion! Det var Habinas Terror som tog hem pris för bästa fullblod och champion fullblod/travare.

 

 

För första gången i mitt liv hamnade en av mina modeller i BIS-ringen och jag var så himla glad! Förvisso tyckte jag (och även de som fick rösta) att det fanns andra i BIS-ringen som var finare, men det gjorde ingenting. Det var bara så roligt att andra faktiskt tyckte mina modeller var fina.

 

Det som dock gjorde mig extra glad var att jag fick tillbaka min HA Mara målad av Sophie till rödblack. Köpte henne 2002 och har alltid sett henne i den färgen. Nu har Sophie trollat fram precis den häst jag tänkt mig i alla dessa år (herregud, sju års väntan!) och hon är bara så himla fin! Hon kommer att ha hedersplatsen i mitt vitrinskåp och jag kommer aldrig någonsin sälja henne. Det är nästan så hon slår ut Frodo från första platsen på min topplista…

 

Vill passa på att tacka showhållaren för en oerhört välorganiserad och smidig show. Allt löpte på så bra och bedömningssystemet gjorde att showen inte drog ut på tiden. Fem stjärnor till dig Malin!


Kommentarer
Postat av: sophie

Ja, det gick riktigt riktigt bra för dig och dina hästar! Fast det "borde" det göra. Du har många fina. Undrar varför? visslar oskyldigt

2009-12-16 @ 21:44:56
Postat av: Ellinor Karlström

Haha, det beror säkert på att jag har använt mig av den bästa målaren som finns! :-D

2009-12-17 @ 08:21:28
URL: http://habina.blogg.se/modell
Postat av: sophie

rodnar Det var fina ord. Värmer att höra. Du har ju gett mig bra grundmaterial så resultatet kan ju bara bli... jättebra?! =)

2009-12-17 @ 12:08:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0