Nya ston!

Efter en del letande har vi hittat några nya avelsston till stuteriet. Det är två shettisston och två welsh mountainston, som förstås är utvalda för att matcha våra hingstar Frodo och Douglas.

Det första stoet, Tamara, var faktiskt på betäckning hos oss ifjol och när hon sedan blev till salu så passade vi på att köpa henne högdräktig. Tamara är född 2005 och e. Thunderstorm u. Simona - Kanteborgs Sprite RS 271. Hon är vackert isabell och det är ju en färg jag är ganska svag för på just ponnyer... Hennes förstfödda dotter Tara är riktigt fin, så vi hoppas att kombinationen Frodo - Tamara skall fortsätta generera fina föl.

Det andra stoet heter Helen och är född 2007. Därigenom är hon för ung för betäckning i år, men eftersom hennes stam är e. Dalsgårds Favorit RS 437 u. Furunäs Helina RS 4593 - Furunäs Fernando RS 258 så kunde jag inte låta bli att köpa henne. Jag har alltid velat ha en shettis med Furunäs-blod att avla på. Helen är dessutom svart, vilket förstås matchar Frodo lite bättre än våra andra ston gör.

Welsharna är lite äldre än shettisarna. Ramona är född 2001 och e. Verdrefawr Owain RWM 44 u. Bengad Ramonda RWM 476 - Bengad Dicksonia WSB 23053. Hon är brun till färgen och valdes främst för sin något udda stam. Slutligen lade vi också vantarna på Sasha född 2002 och e. Symondsbury Tartar RWM 50 u. Samuela RWM 480 - Hon är vackert mörkbrun och med en lite mer känd stam än Ramona.

Kommentarer
Postat av: sophie

Förlåt en dum fråga från en "oinvigd". =) Visst är stamtavlorna riktiga? De är inte baserade på modeller? Kul att du hittat ston som passar till Frodo nu. Även om jag själv helst håller på med modell-avel och försöker avla bort så mycket som möjligt av riktigt blod. :-)

2009-07-27 @ 18:48:28
Postat av: Ellinor Karlström

Ja, det är riktiga härstamningar. Jag vill gärna ha det i grunden, så jag vet vilka blodslinjer jag använder mig av. Sedan blir det bara modellstammar förstås, men just nu är det ju grundavlandet som gäller.

2009-07-27 @ 20:17:24
URL: http://habina.blogg.se/modell

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0