Mini Nahar

Jag älskar verkligen Nahar, men aldrig att jag skulle ha råd med en sådan modell. Därför var jag överlycklig när möjligheten gavs att få en egen Mini Nahar. Men sedan har han fått stå och se vacker ut ett bra tag och varje gång jag ser honom bestämmer jag mig för en ny färg att måla honom i. Men jag kan inte för mitt liv bestämma mig! Så långt vet jag att han skall bli arabfärgad, men brun, fux eller skimmel? Jag tror målaren får avgöra i slutändan...


Arabsto

Den här stackars damen var en av de första modellerna jag köpte från Animal Artistry. Det måste ha varit 2002 och stackaren har fortfarande inte blivit målad! När jag flyttade till min lägenhet råkade hennes svans gå sönder i flytten och det var då jag insåg att hon förtjänade ett bättre öde.Dock är jag väldigt velig kring hennes färg. Jag tänker mig henne som en mörkt grå arab, med lite blåare toner i det gråa. Men skulle hon kanske bli finare som fux? Min kompis har ett helt ljuvligt fuxsto, som skulle passa utmärkt som modellhäst:

http://www.arabianteam.se/WhiteReflection/vitgalleri.htm

Tinker

Jag är inte överförtjust i den här modellen, men så har jag sett honom naken så länge att jag säkert glömt bort hur fin han kan bli målad. Jag hoppas kunna få honom målad som en kompis häst. Dock kanske brunskäck istället för svartskäck, svart är en så svår färg på modellhästar.Vänster sida: http://i2.photobucket.com/albums/y13/mirmik/080914/IMG_4456.jpg
Höger sida: http://i2.photobucket.com/albums/y13/mirmik/080914/IMG_4450.jpg

Älskade Mara!

Det här var en av mina första Holy Grails och jag svävade på moln när jag äntligen fått tag på en. Ett par år efter att jag skaffade henne åkte hon på preppning och nu är det äntligen dags för målning.

Här är färgen självklar, rödblack skall hon bli!Rödblack fjordhäst: http://www.fjordhasten.se/rodbl.JPG
Rödblack fjordhäst: http://www.fjordhasten.se/Ringo%20vinter.jpg

Målningsdags

Så var det dags att packa ner några nakna modeller så att de får nya kostymer. Som alltid får jag beslutsångest kring vilken färg de olika hästarna skall få.

Den här damen skall få en riktig nordsvensk-brun färg, med ljusare buk, mjölmule och apelkastning. Men jag vet att hon skulle bli läcker både som gulbrun och skimmel, kanske väljer jag fel...


Brun: http://www.animalartistry.co.uk/aaml/s/smbay.html
Gulbrun: http://www.animalartistry.co.uk/aaml/a/aafrie046.html
Skimmel: http://www.animalartistry.co.uk/aaml/s/Sarahspics013.html

Presentation

Jaha, med en ny blogg kan det vara på sin plats med en liten presentation. Jag som skriver har sysslat med modellhästar sedan 2001, men varit mer eller mindre aktiv i omgångar. Nu har jag en aktiv period igen och därför startar jag den här bloggen.

Här kommer jag presentera mina modellhästar och även kommande modeller samt kanske lite allmänt skvaller om modeller på gång som jag gillar eller ogillar.

Uppdateringen kommer att vara ganska oregelbunden, men jag hoppas kunna skriva åtminstone ett par gånger i månaden.

RSS 2.0