Ponnyer

Jag har uppfödning inom tre olika raser, med fokus på start i ponnygalopp. Jag älskar verkligen galopp, så när ponnygaloppen satte igång blev jag ännu gladare i att avla ponny. Just nu består stuteriet av ridponnyer, welsh mountainponnyer och shetlandsponnyer. Det får förmodligen räcka så, även om en del av mig nyfiket sneglar mot gotlandsruss också....

Jag har 60 ridponnyer, uppdelat på 18 avelsston, 19 tävlingshästar och 23 unghästar. Det är framförallt fyra olika linjer jag håller mig inom. P-linjen som kommer ifrån stamsto Pearl (Pegasus Buckey RWM 33 - Muslin ox), G-linjen som kommer ifrån stamsto Ghost Girl (Fendt RC 55 - Lyphezia xx), S-linjen som kommer ifrån stamsto Smultron (Sambesi - Laeryds Domenic RWM 24). Slutligen har jag ett litet färgprojekt med fyra olika ston, Lofty Brown Point (connemara konstantskimmel), Zeven (halvblod/welsh ryggskäck), Extazy (russ/arab tigrerad) och Yes (fjordhäst black).

Vidare har jag 8 welsh mountainponnyer. Det är min hingst Douglas (form 30) och hans två fruar Pegasus Brunella (form 30) och Ekbäckens Saga (form 30). Tyvärr sålde jag Douglas modell i ett svagt ögonblick (han hade piggar i hovarna som jag ogillade) och Saga har aldrig haft någon (illa!) så det är bara Nella som jag kan visa upp. Men självklart måste de andra också få modeller! Tyvärr tycker jag det är dåligt utbud på fina welsh mountainponnyer.Slutligen föder jag också upp shetlandsponnyer i väldigt liten skala. Det är hingsten Frodo (form 30) och hans fru Körvel. Lite dåligt att fina Frodo inte får så många föl om året, men jag planerar att marknadsföra honom lite mer så han faktiskt får träffa några fler trevliga ston. Sedan skall jag leta reda på ytterliga ett par ston för eget bruk åt honom.


Form 30!!!

Ikväll fick jag resultatet från ponnygaloppen i april och maj. Gissa om jag blev glad när jag fick veta att halvsyskonen Panthera (e. Khan White Leopard) och Pegasa (e. What's the Point xx) blev form 30!

Bägge har fenomenala Pegasus Brunella (e. Pegasus Buckey RWM 33 u. Pegasus Isabella RWM 314) som mamma, ett sött litet welsh mountainsto som själv var väldigt framgångsrik en gång i tiden. Nella har hittills fått sju avkommor, varav fyra löper just nu i galoppen.


Ett längre inlägg om mina ponnyer är på gång.

Utställningar...

Just i detta nu är det en utställning på gång i Surte. Jag kunde inte vara med och längtar sååå mycket efter att få åka på utställning igen. Men i augusti så smäller det! För då kommer jag till Vattenshowen och förmodligen har jag bilen med mig, så jag kan ta med mig MASSOR av modellhästar. Tjoho vad roligt!

Heja Fletch!

Så har resultaten för fullblodsgaloppen i maj kommit. Fletch (Funambule - Caerwent) fortsätter att vara duktig, med ny vinst i sin treårslöpning. Nu behöver det ju inte betyda att han håller ut hela året, men det vore verkligen roligt!

Vidare var det mer tunnsått med bra resultat. Diablo (Diaghlyphard - Mr Eubanks) kom trea i sitt löp och Fight For Flames (Funambule - Mr Eubanks) fyra. Men mycket kan förstås fortfarande hända! 

Modeller på plats!

Så var de sex första omålade modellerna på plats för målning. Det skall bli oerhört intressant att se vad det blir av dem i slutändan, men eftersom jag inte har någon utställning planerad är det ingen panik med dem. Fotografier kommer, jag lovar...

RSS 2.0