Ponnyer

Jag har uppfödning inom tre olika raser, med fokus på start i ponnygalopp. Jag älskar verkligen galopp, så när ponnygaloppen satte igång blev jag ännu gladare i att avla ponny. Just nu består stuteriet av ridponnyer, welsh mountainponnyer och shetlandsponnyer. Det får förmodligen räcka så, även om en del av mig nyfiket sneglar mot gotlandsruss också....

Jag har 60 ridponnyer, uppdelat på 18 avelsston, 19 tävlingshästar och 23 unghästar. Det är framförallt fyra olika linjer jag håller mig inom. P-linjen som kommer ifrån stamsto Pearl (Pegasus Buckey RWM 33 - Muslin ox), G-linjen som kommer ifrån stamsto Ghost Girl (Fendt RC 55 - Lyphezia xx), S-linjen som kommer ifrån stamsto Smultron (Sambesi - Laeryds Domenic RWM 24). Slutligen har jag ett litet färgprojekt med fyra olika ston, Lofty Brown Point (connemara konstantskimmel), Zeven (halvblod/welsh ryggskäck), Extazy (russ/arab tigrerad) och Yes (fjordhäst black).

Vidare har jag 8 welsh mountainponnyer. Det är min hingst Douglas (form 30) och hans två fruar Pegasus Brunella (form 30) och Ekbäckens Saga (form 30). Tyvärr sålde jag Douglas modell i ett svagt ögonblick (han hade piggar i hovarna som jag ogillade) och Saga har aldrig haft någon (illa!) så det är bara Nella som jag kan visa upp. Men självklart måste de andra också få modeller! Tyvärr tycker jag det är dåligt utbud på fina welsh mountainponnyer.Slutligen föder jag också upp shetlandsponnyer i väldigt liten skala. Det är hingsten Frodo (form 30) och hans fru Körvel. Lite dåligt att fina Frodo inte får så många föl om året, men jag planerar att marknadsföra honom lite mer så han faktiskt får träffa några fler trevliga ston. Sedan skall jag leta reda på ytterliga ett par ston för eget bruk åt honom.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0