Två ljuvliga föl

Så har det fötts ett par nya föl igen. Först ut var welsh mountainponnyn Sasha som är förstföderska. Det var en fölning helt enligt skolboken, väldigt skönt! Ut kom ett gulbrunt hingstföl, med väldigt läcker huvudteckning. Det är en bläs som går ned över vänstra näsborren och fortsätter över vänster sida av läpparna. Sötnos är arbetsnamnet, men egentligen måste vi komma på något på D efter pappa Douglas.

Sedan har fullblodet Miss America haft en lite tuffare förlossning. Fölet låg lite fel, men inte värre än att det gick att rätta till. Kicki var lite medtagen dock, så det blev flaskmatning av den första råmjölken. Men sedan var Kicki på benen igen och tog väl hand om sin dotter som blev fux med ljusare partier över nos och flank. Tänk lite haflinger så får ni rätta bilden. ;-)

Ridponnyföl

Det har varit en ganska lång period av vakande nu, vi har flera ston som skall föla precis när som helst. Först utav dem blev Go Go Girl som fick ett ljuvligt isabellfärgat stoföl. Någonting med Girl måste hon förstås heta, men inget namn är bestämt ännu.

 

Kvar att föla i april är ett fullblod, ett halvblod och två welshar. Den stora fölboomen bör dock komma under maj (7 ston) och juni (10 ston).


Ny stjärna!

Vår Pegasus Brunella har nu fölat ett hingstföl och dessutom en isabell precis som pappa Douglas. Det lutar åt att det blir ett lite tuffare namn på denna, för han är verkligen framåt och tuff redan vid åtta timmars ålder!

RSS 2.0