Två föl under samma natt

Inatt blev det parallellfölningar, vilket kanske inte är det enklaste när man skall försöka bevaka bägge stona samtidigt. Men allt gick vägen och vi fick två vackra stoföl!

 

Först ut var Prinsessa H (Aerline H 949 – Cortez 679) som fick en fuxdotter. Med en pappa som heter Feliciano 823 var namnet ganska givet, Felicia H.

 

Sedan var det dags för vårt första fullblodssto att föla, Monrowia xx (Richard of York xx – Modern Pleasure xx). Det blev ett brunt stoföl, men med den nyligen bortgångne Troon xx som pappa kan hon mycket väl skimla av så småningom.

 

Nu är det (tack och lov) lite stiltje på fölningsfronten, de kommande veckorna skall användas till lite reflektion kring hingstval, för snart börjar det ju bli dags att slutgiltigt bestämma sig. Tänk att det skall vara så svårt varje år!


Föl nummer fyra

Ja, än så länge är det bara halvbloden som fölat, men många utav dem tog sig tidigare än vad vi räknat med. I år kommer vi avvakta lite med att betäcka dem, definitivt inte på fölbrunsten, utan på första eller andra vanliga brunsten. Januari är egentligen lite tidigt att få föl på...

I natt var det Matiné H:s (Marmaduke D - Baloubet du Rouet) tur att föla. Hon är ju isabell, så det var lite extra spännande att se vad som skulle komma ut. Förstföderska även hon, det var ju maidenstona vi började med i god tid och så tog sig de flesta direkt.

Pappa till Matinés föl var dessutom vår egen Royal Chateau H (Rubinrot 1033 - Amiral 764), så visst var det en rolig fölunge vi väntade på!

Det blev faktiskt årets första sto! En läcker gulbrun flicka, precis vad vi önskat oss.

Tredje fölet!

I natt fölade High Heels H (Highlight 874 - Cortez 679). Det blev... en hingst igen! Dessutom även den brun. Vet inte om jag nämnt det, men Lady H:s fölunge var ju också brun. Tänker det bli ett år där vi bara får bruna hingstföl kanske...

Lady H:s fölunge ser ut att klara sig, han har piggat på sig avsevärt senaste dygnet, men helt säker törs man ju inte vara.

Föl nr 2!

Väldigt oväntat fölade Lady H (Etrusco 1050 - Cortez 679) i natt. Hon var inte beräknad förrän vid månadsskiftet, även om vi hållit lite koll redan nu. Fölungen (hingst igen) verkar inte vara för tidigt född, men vi törs ändå inte hoppas alltför mycket. De närmaste dagarna blir avgörande.

Årets första föl!

Så har Contessa H äntligen fölat! Det blev några vaknätter, men inte så farligt som vi hade väntat oss. Med förstföderskor vet man ju aldrig hur de fungerar, så hellre vaka lite för mycket än för lite.

 

Resultatet då? Jo, det blev ett litet hingstföl! En brun pojke som påminner mycket om pappa Fetcher N 1134. Vi har inte bestämt namn än, men någonting på F måste det ju bli.

 

Nu är det flera ston som vi håller lite koll på, svårt att säga vem som kommer att föla först.

Dags att börja vaka!

Så är det äntligen nytt år och dags att börja vaka på de första stona. Allra först ut är som sagt Contessa H (Quite Easy 958 - Cortez 679) som är dräktig med Fetcher N 1134.

Håll tummarna för att allt går vägen för oss i år!

RSS 2.0