Welshföl!

Så bestämde sig Saga för att det var tillräckligt mycket vår i luften för att sätta en dotter till världen. En ljuvlig dubbelvit sak, det blir dna-testning för att se om hon är gulvit, pärlvit eller sotvit. Men med rosa runt ögon och mule är hon verkligen som en lite prinsessa och så himla lik sin storasyster Habinas Saga. Pappa Douglas kan vara stolt över sina döttrar!

Fragans Boy!

2009 fick vi vår första form30-ridponnyhingst. Det var Fragans Boy, en fuxfärgad D-ponny e. Orchis Fragans RP 124 (welsh/anglo) u. Ghost Girl MRPS 93 (mara/fullblod). Fragans Boy, eller Frans som han kallas, har ett väldigt milt temperament men kan ibland busa till det på tävlingsbanan.

2010 planerar vi att betäcka sex av våra avelsston med Frans, kanske tillkommer något utomstående sto, men vi vill vara lite restriktiva då vi dels vill se vad han nedärver och dels tänkt fortsätta starta honom på kapplöpningsbanorna. Väl mött 2010!

Fler föl!

Under helgen har vi belönats med ytterligare två föl, bägge ridponnyföl. Först ut var Habinas Summer Breeze som fick ett ljuvligt hingstföl efter Douglas. Det blev en fux, trots isabellpappa och svartbrun mamma.

Sedan natten till måndag fölade Extazy ett stoföl efter Pondus RP 155. Till vår stora lycka blev hon bruntigrerad!

Nya tävlingshästar

Ja, sammanfattningen av året 2009 visar ju på lite blandad kompott. Några utav hästarna löpte väldigt bra och några löpte riktigt uruselt. Det här året testar vi därför att köpa in några hingstar att löpa med, för att se om det är en fungerande strategi. Ifall någon utav hingstarna löper väl planerar vi givetvis att behålla dem som avelshingstar.

 

Det blev tre hingstar, alla skimlar och med några år på nacken. Trax’ River Wild xx löpte som två- och treåring utan några större framgångar. Han har sedan vilat som fyraåring och vi hoppas att detta har fått honom att mogna och utveckla sin löpstil ännu mer. Arti’s Riviera Prince xx har samma pappa som Trax’ River Wild xx (Savage Riviera xx) men är ett år yngre. Han löpte som två- och treåring med allt bättre resultat och nu som fyraåring hoppas vi givetvis att formtoppen skall komma. Slutligen har vi även införskaffat det osäkra kortet Saint Texas xx, en femårshingst som löpt i USA och som vi inte alls vet vad vi kan vänta av. Saint Texas har dock en så pass udda stam så vi är beredda att chansa lite.


Fullblodsföl

Det satt långt inne, men till sist bestämde sig Our Penny xx för att det var tillräckligt varmt för hennes stoföl att födas. Vi är väldigt glada över fölungen, som är vår sista efter hingsten Troon xx som ju tyvärr gick bort i fjol. Det blev ett fuxsto, men vi håller förstås tummarna för att hon skimlar av. Jag älskar verkligen skimlar!

 

Nu är det ett ridponnysto kvar som kan tänkas föla i mars, sedan inleds stora fölningsboomen i april…


Nya tvååringar till start!

I år har vi fyra nya hästar till start i fullblodsgaloppen.


As Good As It Gets är ett brunt sto efter Richard of York undan Amina. Med samma pappa som Monrowia och dessutom från samma stofamilj så hoppas vi förstås på att Sissi skall bli lika framgångsrik på banan som Monne.


Ayla är Auroras första avkomma och det är svårt att sia om framgångar. Hennes far är den vinstrike Songline och visst är svarta Ayla väldigt lik sin far.


Funny är fjärde fölet i syskonskaran efter Funambule och undan Our Penny. De äldre hästarna har visat frambenen ordentligt på tävlingsbanan (Follow Me, Peace och Fight For Flames) och nu är det Funnys tur. Ett sto som faktiskt känns ännu bättre än sina äldre syskon.


Slutligen Highness, helsyskon till Hero (Heart of Oaks-Diaghlyphard). Som alltid en oerhört trevlig häst att jobba med och visst hoppas vi på en del vinster med denne herre också!


Första ridponnyfölet

Så har årets första ridponny tittat ut också. Det blev ett hingstföl, som givetvis var brun. Mamma Fantasy är nämligen homozygot för brun. Men vi hoppas att pappa Verdis konstantskimmelanlag skall ha nedärvts. Hingsten kommer att få heta Habinas Vendetta.


RSS 2.0