Fantastiska Child's Play!

Inatt fölade Child's Play xx (Secretariat xx - Bold Bidder xx), detta otroliga sto som vi fått möjlighet att köpa. Hon blir tjugofyra år i år och vi hoppas förstås att hon blir dräktig även i år.

Årets föl blev något alldeles extra, då Play var dräktig med den gulvita hingsten Naughty In Nature xx (Sato xx - Glitter Please xx). Namnet var bestämt redan innan, Habinas Naughty Child xx men skulle det bli sto eller hingst? Vilken färg?

Det blev en gulbrun hingst med mycket vitt, jag skulle egentligen ha gissat på ljusbrun om jag inte visste att Naughty In Nature alltid lämnar gul avkomma. Så nu har vi fått en av varje från Play, fjolårsstoet Habinas Play It Again xx ser väldigt fin ut, men det är klart att vi hoppas kunna betäcka Play även i år.

Frågan är bara vilken hingst som är henne värdig...

Habina från Linda York

Linda York har länge skulpterat på en fjordmodell och vi samlare har fått komma med kritik under processens gång. Nu är modellen klar och efter en namntävling kommer den få heta Habina. Det var inte jag som föreslog det namnet, men jag är oerhört glad och stolt över att en modell skall få bära namnet Habina över hela världen.

Här är modellen:Och här är förlagan, mitt första fjordsto:Jag kommer givetvis köpa en sådan här, hälften säljs av Linda själv och hälften av Horsing Around. Förmodligen kommer jag se till att den målas som en kopia av Habina, för inte kan väl en modell med hennes namn se annorlunda ut? ;-)


Ny modell!

Häromveckan fick jag höra att en kompis hade en SM WEG Eventing till salu och eftersom jag har en conga line på denna mold så kunde jag ju inte säga nej tack... Så årets första modell är nu inköpt. Bilden nedan är från Breyer, alltså inte min. Hos mig är modellen Doll's Don'tPointAtMe xx (What's the Point xx - Temple Lord xx), vilket gör att alla mina avelsston nu har modell. Skoj!Det är alltså första hästen i tredje raden som jag köpt.


Föl igen!

Ja, de triggar uppenbarligen igång varandra, för inatt fölade Helen (Dalsgårds Favorit RS 437 - Furunäs Fernando RS 258). Allt gick enligt skolboken trots att hon är förstföderska och hon gav oss ett hingstföl, rödskäck och väldigt lik sin pappa Habinas Frodo (Garvis RS 157 - Freek van Vries RS 77).


Två blivande löpstjärnor

Nu har det blivit några vaknätter utan resultat, men inatt kom det två nästan samtidigt. Det är förstås stona som triggar varandra, rent krasst är det ju större överlevnad om fölen föds samtidigt...

Först ut var i alla fall Habinas Peach xx (Diaghlyphard xx - Mr Eubanks xx) som fick ett ljuvligt stoföl. Stolt pappa är Qul's Master Mind xx (What's the Point xx - Try My Best xx). Färgen ser ut att vara brun eller möjligen fux. Men fölet har mycket vitt både på huvud och ben (efter sin mamma förstås) så det är lite knepigt att bestämma färgen just nu.

Sedan fölade Amina xx (Caerwent xx - Modern Pleasure xx), som i år väntat föl med vår hingst Asplund N xx (Salomon xx - Black Velvet N xx). Resultatet blev ett oerhört vackert gulbrunt eller ljusbrunt stoföl.


En till mountain!

Det blev visst två föl på samma dag, om än med en halv dags mellanrum. Vårt fantastiska avelssto (och tävlingssto!) Pegasus Brunella (Pegasus Buckey RWM 33 - Mosedragets Rex RWM 46) gav oss ytterligare en vacker dotter. Hon blev dubbelgul (vilken skillnad mot Sagas föl!) och givetvis skall vi dna-testa för att se vilken färg hon egentligen är. Jag gissar på gulvit eller pärlvit, för hon är inte så mörk i färgen som de sotvita hästar jag sett. Pappa är givetvis Douglas (Pegasus Buckey RWM 33 - Rowfant Sacha WSB 7323), kombinationen Nella och Douglas har gett så fina ponnyer så den vill vi inte ändra på.


Ljuvligt mountainföl

Inatt var det dags för Saga (Molstabergs Sandstorm RWM 31 - Twyford Sunlight RWM 251) att föla, ännu ett stoföl. Det är hennes tredje stoföl och dessutom med samma hingst, Douglas (Pegasus Buckey RWM 33 - Rowfant Sacha WSB 7323). Vi är lite sugna på att prova en annan hingst på henne nästa år, men vi får se hur det blir. Samtidigt är det ju bekvämt med Douglas som står på gården och allt.

Med en gulbrun mamma och en isabellpappa blev fölungen i år brun. Efter två pärlvita döttrar var det faktiskt lite snopet med en så "vanlig" färg. Men vacker är hon ändå!


RSS 2.0