Sista februarifölet

Nä, i februari (och januari) är det inte roligt att få föl. Men vi vill ju gärna att fullbloden föds tidigt så de är så färdigväxta som möjligt när tävlingssäsongen sätter igång. Så det blir lite extra arbete med fölen så här års.

Att Körvel (Jolly Roger of Marshwood RS 215 - Gletness Rockall RS 155) fölade inatt var däremot inte lika planerat. Hon är ju ett utav våra shettisston och det räcker gott och väl att hon fölar under våren. Men hon har gått med Habinas Frodo (Garvis RS 157 - Freek van Vries RS 77) på fribetäckning i flera år och då har det blivit att hon fölat tidigare och tidigare. Så i år skall vi försöka att hålla henne ifrån sin älskade tills april åtminstone. Vi får se om vi lyckas. ;-)

Till vår glädje fölade Körvel ett svartskäckigt hingstföl och då han är väldigt lik sin pappa blev det en Habinas Frodo II som vi hoppas skall vara lika framgångsrik i utställningsringen och på galoppbanan som sin pappa.


Föl!

Så var det dags inatt igen. Den här gången var det Habinas Aurora xx (Diaghlyphard xx - Caerwent xx) som fick ett långbent hingstföl efter Dangerous Decide xx (Driving Rocket xx - Columbian Friend xx). Det blev lite oväntat en fux, med två bruna föräldrar så hade vi nog förberett oss på en brun. Men så länge han är frisk och pigg klagar vi inte!

Som en tribut till hans morfars farfar Northern Dancer xx så får han heta Habinas Dangerous Dancer xx. Vi ser fram emot att se honom löpa om två år!


Föl igen!

Ja, nu har det varit lugnt några veckor. Men ikväll fölade Our Penny xx (Mr Eubanks xx - Bal du Seigneur xx) ett helt ljuvligt isabellfärgat stoföl. Färgen är lite ovanlig, men det beror på att vi använde vår egen isabellhingst Asplund N xx (Salomon xx - Black Velvet N xx). Han är även pappa till Monrowias hingstföl (som blev fux) och så betäckte han även Amina xx ifjol, men hon fölar först i april.

Nytt avelssto!

Ibland får man erbjudanden som är svåra att tacka nej till. Ariel (Hugo 179 - Knast Halsnaes 173) var ett sådant erbjudande. Hon är ett diplomsto född 2007 och dräktig med hingsten Ringo (Ribo Molbjerg 151 - Frigg 83). Vi har ju ett fjordsto sedan tidigare, men hon används ju i akeek-aveln. Nu vill vi ha lite renrasiga fjordhästar också och då passar verkligen Ariel perfekt som stamsto. För den uppmärksamme så har Ariel och vårt tidigare fjordsto Yes samma pappa, men det är en hingst som vi gillar skarpt och gärna har i våra härstamningar.

Vårt nya sto:


RSS 2.0