Fullblodsföl

Igår natt föddes ett litet aprilskämt! Det var Habinas Miss America xx (Mr Eubanks xx - Caerwent xx) som fölade ett brunt stoföl. Pappa är Savage Riviera xx (Savage Native xx - Riva Ridge xx). Hon skall heta Habinas American Riviera xx och givetvis hoppas vi att hon skimlar av.


För övrigt mår Fighter bättre och bättre. Han behövde inte få blodplasma och veterinären tycker det går åt helt rätt håll. Så skönt!


Ridponnyföl

Inatt fölade Habinas Fantasy (Green River xx RP 127 - Nimran ox) ett litet hingstföl. Han fick sig en tuff start med felläge och utdragen förlossning, men med en hel del hjälp står han nu själv och diar. Vi har tagit blodprov för att se så han fått tillräckligt med antikroppar, annars blir det blodplasma framöver. Vi är vid gott mod och tror att han kommer att klara det här. Namnet var givet, Habinas Figher. Han är givetvis brun som sin mamma (hon är homozygot för brunt) och pappa är Fragans Boy (Orchis Fragans RP 124 - Fendth RC 55). Håll en tumme är ni snälla! Tack och lov verkar Fantasy må bra i alla fall.

Racerföl

Inatt fölade Pegasa (What's the Point xx - Pegasus Buckey RWM 33) ett grådaskigt (blir svart?) hingstföl efter Cantaro of Décorima (Kiran ox - Pans Kardinal 781). Han var på benen väldigt snabbt och rejsade runt i boxen. En blivande stjärna...

Artiklar om modellhästar i Min Häst!

Vill bara förvarna min(a) läsare att i ett kommande nummer av Min Häst (tror det blir nr. 12) kommer det att finnas ett par artiklar om modellhästar och samlande. Så skoj att vi får lite uppmärksamhet!

Treasure Hunt 2011

Jag är lite kluven. Kan inte bestämma mig för om jag tycker om modellerna eller om det bara är själva jakten jag gillar... Beställa eller inte beställa?


Lovande föl

Vår fantastiska galopponny Panthera (Khan White Leopard - Pegasus Buckey RWM 33) som innehar både form och status 30, fick sin första fölunge inatt. Förhoppningsvis den första av många framgångsrika avkommor. Det blev ett hingstföl, med en rolig fuxprickig färg. Pappa är Habinas Demon (Douglas - Pegasus Buckey RWM 33), så fölet har form 30 hos alla förfäder i två generationer bakåt. Häftigt! Namnet är inte bestämt än, det måste ju bli något alldeles extra...

En liten prick

Nu duggar verkligen fölen tätt och så lär det vara ända fram till sensommaren. Inatt fölade Extazy (Odon 455 - Parys ox) ett ljuvligt litet stoföl som var tigrerad precis som sin mamma. Pappan heter Replay of Décorima (Power Play - Elcatero ox). Vi är så glada över Habinas Elise!

Två föl samma natt

Ja, inatt blev det lite stressigt. Vår fina avelsmärr Ghost Girl (Fendt RC 55 - Lyphaizia xx) lade sig ned strax efter midnatt och fölade ett stoföl. Pappa är Habinas Jackpot (Jameson RP 122 - Prince River xx RP 107). Lagom till att Habinas Glistering Girl började stå på de rangliga benen var det Jackes helsyster Habinas Summer Breeze (Jameson RP 122 - Prince River xx RP 107) tur att föla. Hon gav oss ett hingstföl, pappa är Habinas Demon (Douglas - Pegasus Buckey RWM 33).

Bägge fölen är grådaskiga i färgen, så det är svårt att säga vad det blir i slutändan. I övrigt är de ganska olika varandra, stofölet har mycket längre ben och känns mer fullblodslik än det lite mer knubbiga hingstfölet. Men så har de ju lite olika raser i sig.


Första marsfölet!

Det blev Habinas Golden Glory (Vitluvens Curbitz RP 119 - Hassle's Golden RP 105) som fölade först i mars, igår kom det ett hingstföl. Pappa är Douglas (Pegasus Buckey RWM 33 - Rowfant Sasha WSB 7323) och färgen blev trots två gula föräldrar vanlig fux. Namnet är bestämt sedan ett tag, Habinas Doran.

Just nu vakar vi på fem ston, ytterligare en tre, fyra stycken kan eventuellt också föla i mars. Äntligen är våren här!

RSS 2.0