Ytterligare en akeek

Igår fölade Cabaré D (Baloubet du Rouet - Bernstein 761) ett stoföl som var brunblackt. Härligt med lite färg. :-) Pappa är förstås Habinas Gonzales (Gimmick ox - Hugo 179). 


Läs senaste Min Häst!

Ja, nu har senaste numret av Min Häst kommit till prenumeranterna och där finns två artiklar om modellhästar. Läs och njut!

Själv är jag på hästsemester och än så länge har jag inte hittat någon butik som säljer Min Häst. I värsta fall får jag vänta tills jag kommer hem igen...


Ridponnyföl

Inatt fölade Zeven (Zeb - Hellekis Timjan RW 31) ett brunskäckigt stoföl efter Feno-Me RP 137 (Folklore - Downland Donner) . Det blir Zevens fjärde skäckiga fölunge, på fyra försök. Inte illa för ett sto som är heterozygot skäck. Nu har vi i och för sig varit noga med att betäcka Zeven med bruna hingstar. Undersökningar har visat att skäckanlaget To och anlaget som hindrar rött anlag att breda ut sig (E istället för e) är kopplade med varandra, så det är större chans för brunskäck eller fux än rödskäck eller brun. Skoj med lite genetik!

Fölet är i alla fall bedårande!

Mountainföl igen

Inatt fölade Ramona (Verdrefawr Owain RWM 44 - Bengad Dicksonia WSB 23053) ett stoföl efter Douglas (Pegasus Buckey RWM 33 - Rowfant Sacha WSB 7323). Det blev en brun tjej som fått namnet Habinas Raspberry. Allt gick enligt skolboken, så det känns skönt.

Och femte akeeken

I natt fölade Rakia H (Rambo 910 - Amiral 764) ett fuxfärgat hingstföl. Pappa är förstås Habinas Gonzales (Gimmick ox - Hugo 179).  Jag hade förstås hoppats på ännu en black, men det verkar vara lite tunnsått med det i år.

Jag grubblar redan på vilka utav fölen som skall få fortsätta i avelsboxen. Och hur jag skall få tag på icke besläktade akeeker att fortsätta aveln med... Inte lätt när man har en så pass ny ras.


Fjärde akeeken

Inatt blev det en fölunge igen, vår fjärde akeek. Det var stoet Nella H (Matrix D - Baloubet du Rouet) som fölade ett rödblackt stoföl. Pappa är givetvis Habinas Gonzales (Gimmick ox - Hugo 179). Det finns en risk att fölet blir skimmel, men huvudsaken är att blackanlaget följt med.


Flera fina föl

Jag har haft lite datastrul så uppdateringarna har fått vänta en del. Under tiden har vi fått hela fyra föl, nu börjar det bli högsäsong!

 

Först ut var Famina H (Camiell-Flamingo Z 1049 - Amiral 764), som den 26 april födde ett fuxfärgat stoföl. Det var vårt tredje akeek-föl och hon har fått namnet Habinas Fleur. Pappa är givetvis Habinas Gonzales (Gimmick ox - Hugo 179).

 

Två dagar senare fölade Diamant (Fabian xx RP 123 - Pegasus Buckey RWM 33) ett hingstföl efter hingsten Fragans Boy (Orchis Fragans RP 124 - Fendth RC 55). Med två fuxföräldrar visste vi att fölet skulle bli fux. Det var Diamants andra fölunge och efter två rätt så tuffa fölningar får hon vila från föl något år.

 

Sedan var det Opals (Russian Ivory xx RP 113 - Pegasus Buckey RWM 33) tur, den 30 april föddes ett fuxfärgat stoföl, även hon med Fragans Boy (Orchis Fragans RP 124 - Fendth RC 55) som pappa.

 

Och i förrgår fölade Lofty Brownie Point (Lofty Roderic RC 74 - Smokey Duncan CSB 871) ett helt ljuvligt stoföl som för ögonblicket är brunt. Pappa är Dangerous Decide xx (Driving Rocket xx - Columbian Friend xx) och vi hoppas förstås mycket på detta föl i ponnygaloppen om tre år!

 

Jag lovar att försöka uppdatera lite oftare framöver, med reservation för fler tekniska bekymmer.


RSS 2.0