Nya hästar på ingång

Nu är det tre modellhästar på väg till mig, det är Sophie Nordström som gjort om och målat dem. Även hon som tagit korten. Tack Sophie!

Först ut är en modell jag länge haft lite ångest över. Härstamningsmässigt är hon en av mina Form30-hästar, så självklart måste hon ha modell. Men hon är hälften fullblod och hälften welsh mouintan, så det gäller att få med både ponnykänslan och fullblodskaraktären. I mina mentala bilder är hon dessutom en ganska grinig ponny. Hon vill bara springa, snabbast av alla!

Pegasa e. What's the Point xx u. Pegasus BrunellaSedan vann jag en modellhäst på senaste vattenshowen och bad Sophie måla den i någon trevlig färg. Eftersom det var ett shettissto så kunde hon låta fantasin flöda och det blev en riktigt fin skäck. Eventuellt en fru till min hingst Frodo, men kanske blir det istället en dotter till honom. Han har redan några fruar. ;-)Slutligen kommer den omgjorda och oerhört häftiga Hazel som Sophie har pysslat en hel del med. Det är ju svårt med porträttmodeller, man vill ju att de skall vara så lika originalet som möjligt, men samtidigt är det inte lätt att fånga personligheten i en modellhäst som är frusen i ett enda ögonblick. Jag tycker att Sophie har lyckats riktigt bra!

Ariel e. Hugo 179 u. Andra 3327


RSS 2.0