Norrsken

 
Norrsken är en lite speciell modell. Jag kunde inte motstå när Breyer målade norrsken på molden Smokey, så jag var tvungen att köpa den. Norrsken ser jag då och då på kvällarna, om himlen är klar och väderförhållandena rätta. Så det betyder helt enkelt hemma för mig. 

Matrix D

 
Matrix D är en halvblodshingst född 2003 e. Marwin 942 u. Confetti - Hieroglyf ox. Han har fått ett föl hos mig, Nella H som jag presenterade igår.
 
Matrix D är en helt ljuvlig fölmodell, skulpterad efter hingsten Le Fire ox när han tog de första stapplande stegen som nyfödd. Fölmodeller är underbara och jag får ofta hindra mig från att köpa fler. ;-)

Nella H

 
Nella H är ett halvblodssto född 2007 e. Matrix D u. Cabaré D - Baloubet du Rouet. Hon har arab längre bak i stammen och man kan väl säga att det slagit igenom lite. ;-)
 
Nella H är också en sådan där modell som jag såg på bild och blev överförtjust i. Hon föreställer ett äldre arabsto, som fått många föl. Modellen heter Sucesion efter det sto som var inspirationen till henne. Hon kom i ett set med sin son, som jag presenterar imorgon. Härstamningsmässigt är Nella H:s son hennes pappa, så det är lite förvirrande. ;-)

Simon Day H

 
Simon Day H är en halvblodshingst född 2004 e. Simsalabim u. Irco Day D - Irco Marco 662. 
 
Söte Simon Day H! Syns inte på den här bilden, men han har en pilformad vit markering på ryggen. Han är målad efter en riktig häst, som hette Arrow och så heter även modellen. Molden är Nursing foal och han är riktigt söt. <3

Irco Day D

 
Irco Day D är ett halvblodssto född 2000 e. Irco Marco 662 u. Happy-go-Lucky - Happy Day 650. Hon har använts sporadiskt i aveln, men lämnat några fina föl. 
 
Passande så här på alla hjärtans dag. :-D Blev så av en slump, men helt klart en rolig sådan. Irco Day D är en Cupid OF, en modell som är målad efter ett riktigt sto som hade en hjärtformad stjärn. Hennes son (som presenteras imorgon) har ett skäckteckens om en pil. Molden på Irco Day D är Thoroughbred Mare, men jag har henne ändå som ett halvblod. Kan väl erkänna att jag mest blev kär i hennes föl och det var därför jag köpte setet, men hon är ett fint gammalt avelssto. <3

Habinas Princess

 
Habinas Princess är ett fullblodssto född 2009 e. Troon u. Our Penny - Mr Eubanks. Hon löpte 2011, men var inte framgångsrik. Istället har hon fått två avkommor, födda 2013 och 2014, som vi hoppas mycket på. 
 
Habinas Princess är en SR, från Toys"R"Us. Hon kom tillsammans med en skimmelfärgad Cigar, men den modellen har jag sålt. Minns att det var lite halvsvårt att få tag på henne, eftersom det bara var i USA hon såldes. Men med lite hjälp så!

Habinas Peace

 
Habinas Peace är ett fullblodssto född 2006 e. Funambule u. Our Penny - Mr Eubanks. Hon löpte 2009 med 380 kr intjänat men ingen placering. Då har hon gjort bättre nytta i avelsboxen, fram till 2013 har avkommorna löpt in 42 440 kr, vi ser fram emot kommande avkommor också. 
 
Ytterligare en sm Thoroughbred G2, tillverkad mellan 1998-2002, hon kom hem till mig i maj 2003. 

Habinas Everything You're Not

 
Habinas Everything You're Not är en fullblodshingst född 2014 e. Savage Riviera u. Monrowia - Richard of York. Han är fortfarande liten, men kommer förstås löpa som tvååring. Namnet kommer från min favoritskiva med artisten Darin, alla mina fullblod födda 2014 fick namn från den skivan. Det blev rätt roliga namn. :-D
 
Jag älskar verkligen Cigarmodellen! <3 Överlag är jag extremt förtjust i fullblod, men jag tror just Cigar ligger nära om hjärtat för att det var min allra första traditional som jag köpte (Mr Bryan). När jag såg Cigar i den här underbara fuxfärgen, målad efter hingsten Affirmed, så kunde jag förstås inte motstå den. Färgen är så fantastisk, kortet ger som vanligt ingen rättvisa. Djupröd med ljusare skiftningar. Så läckert!

Habinas Black Rainbow

 
Habinas Black Rainbow är en fullblodshingst född 2012 e. Black Russian u. Habinas As Good As It Gets - Richard of York. Han löpte 2014 med hittills intjänat 50 065 kr, men då är decemberlöpen inte klara. Jag hoppas att han skall kunna fortsätta löpa även 2015. 
 
Jag älskar verkligen den här modellen! Den är så klassisk som fullblod, med det typiska lite långsmala huvudet. När Lonesome Glory kom ut var jag överförtjust, men tyckte att fuxfärgen var alldeles för blaskig. Så när molden kom ut som Seattle Slew var jag förstås tvungen att köpa den. Han har en härlig nyans av brunt i sin mörka färg, som inte riktigt går att få fram på kort. En av mina finaste OF:ar. 

Correct H

 
Correct H är en halvblodshingst född 1998 e. Corrado WL 919 u. Cortessa D - Cortez 679. Han är linjeavlad på Cortez och det är rätt medvetet, för jag tycker han är lik honom. Tyvärr är bilden inte så bra, men jag lyckades inte fota någon bättre. Det får bli ett framtida projekt. :-)
 
Correct H är en Tr. Stock Horse Foal, men jag tycker att han passar alldeles utmärkt som halvblodsföl också. 

RSS 2.0