Fairy

 
Fairy är ett arabsto utan stam. Hon hade härstamning för länge sedan, men när jag slutade med arabavel så gav jag bort hennes stam. Vet att hon fått många fina föl efter det. :)
 
Modellen är en Family Arabian Stallion, även om Fairy är ett sto för mig. Jag ropade in henne på auktion 1994, för det facila priset av 15 kr. Då var även hennes föl med (presenteras imorgon) i det priset. Fairy var charcoal till färgen, vilket betydde att hon var svart på kroppen och med vit man och svans. Hon tillverkades någon gång mellan 1963-1967. Bild finns här: http://www.identifyyourbreyer.com/images/00201a.jpg
 
När hon kom till mig var hon leksakshäst ganska länge (jag var tolv år när jag köpte henne) och när jag väl hittade hobbyn 2001 så fick hon bli ommålad. Främst för att jag ville måla då, men även för att lekandet hade gjort henne rätt så sliten. Jag målade om henne till en grå häst med diverse vita fält, efter en bild i en arabhästbok. Men trots bildbevis var det få som trodde hon var arab när jag ställde ut henne, så därför fick Thérèse Wolmer måla om henne till riktig skimmel. Det var faktiskt den första modellen Thérèse målade om som inte var hennes egen modell. Lite coolt att ha i samlingen! Fairy har de vackra ögon som Thérèse är så känd för. Arabtränset hon har på bilden (och alltid har på sig) gjordes av Ellen Bugge.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0