Yes

 
Yes är ett fjordsto född 2003 e. Hugo 179 u. Taffsnäs Yackie 3159 - Knast Halsnaes 173. Hon har använts en del i min ridponnyavel, men inte lämnat så stort avtryck. Numera är hon pensionär på hyllan. ;-)
 

Yes är en omgjord Quarter Horse Gelding, hon har riktigt skyddshår och så har Patricia Lawson även målat om henne. Hon är lite sliten, men så gjordes hon för ganska så många år sedan. Originalmodellen har en grimma på sig, så det är inget Patricia lagt till. Yes är lite som en gammal kär vän, hon kommer nog aldrig vinna någon show, men hon passar så bra i hyllan med de andra gulingarna. :-)


Rasmus

 
Rasmus är en halvblodshingst född 2002 e. Rambo 910 u. High Heels H - Highlight 874. 
 
Rasmus är verkligen en speciell historia... Redan på en av mina första shower träffade jag på en annan Utopia, en legendar inom hobbyn som var tigrerad. Private Collection hette modellen på den tiden i alla fall. Jag ville ha en likadan, fast ändå inte riktigt. :-P Fick efter några år tag på en Utopia med trasig svans, omålad, ifrån Storbritannien. Den var hos mig ett bra tag, innan jag skickade den till USA till en tjej som kunde laga den och preppa. När hon var klar, skickades den till fantastiska Kathy McKenzie som tyvärr inte finns med oss längre. Hennes specialité var skimlar och jag ville ha en skimmel liknande en jag sett på bild i hennes galleri. 
 
Så kom till sist Rasmus hem till mig. Bland det vackraste (och dyraste!) jag har i mitt vitrinskåp. Han är namngiven efter en ridskolehäst jag var väldigt förtjust i, även om modellen Rasmus är både vackrare och elegantare än sin förlaga. 

Impuls D

 
Impuls D är en halvblodshingst född 2007 e. Balthazar D u. Crack the Sky M - Bernstein. Han har den mycket ovanliga färgen gulbrunskimmel. 
 
Haha, Impuls är en av de modeller jag verkligen tok-älskar. Han var ett totalt impulsköp (därav namnet), men jag såg honom i Just About Horses och var bara tvungen att ha honom! Molden är Big Ben, denna modell heter Double Exposure JAH SR. Han kom med en stablemate i samma färg, men den sålde jag direkt. Impuls har gått sådär på shower, framförallt tror jag det är färgen som ställer till det. Men jag älskar mitt impulsköp! <3

Mike

 
Mike är en arabkorsning i sina allra bästa år. ;-) Jag fick honom av min dåvarande sambo, som hette Mikael, därav namnet. 
 
Mike är en Sham ommålad av Sophie Nordström. Sham har väldigt många exteriöra fel, men jag älskar attityden som modellen har. Sophie har lyckats måla honom så han ser ut att vara gjord i porslin. Helt underbart! Ibland ångrar jag dock att jag lät Sophie måla något så vackert på en så "ful" grundmodell, så numera brukar jag bara skicka riktigt fina modeller till Sophie. ;-)
 
Mike är ändå väldigt nära mitt hjärta och jag älskar verkligen hans uppsyn! 

Saga

 
Saga var ett welsh mountainsto född 1993 e. Molstabergs Sandstorm RWM 31 u. Twyford Seed RWM 184 - Rowfant Sepoy WSB 7050. Hon dog 2011 och hann bara lämna tre föl. Saga själv löpte 2002-2004 med 4-5-2 och 37 759 kr insprunget. Hennes avkommor kunde inte mäta sig med henne, utan fick ihop 19 150 kr. 
 
Saga hade jag haft ganska länge i hyllan innan hon blev just Saga. Det var på en utställning där originalmodellen Midnight Tango (miniatyrhäst) var med och vi började spåna om vad för slags ras den skulle passa som. Insåg ju mer jag betraktade modellen att den var perfekt som welsh mountain! Själv hade jag Boone's Little Buckaroo hemma, utan härstamning. Funderade på om jag hade någon gulbrun welsh mountain och så insåg jag att fina Saga inte hade någon modell! Så efter det har modellen verkligen varit Saga. <3

Namnlös

 
War Admiral kom tillsammans med Seabiscuit. Inte heller han har någon härstamning än så länge. Han var för övrigt förbaskat svår att fota... Ville inte vara stilla utan dinglade hela tiden. 

Namnlös

 
Nu börjar de namnlösa modellerna att dyka upp... De här saknar helt enkelt härstamning i väntan på ett duktigt fullblod. :-)
 
Det här är Seabiscuit som ornament, dvs det är tänkt att den skall hänga i julgranen. Hos mig ligger den tyvärr nedpackad i sin låda. Jag måste komma på något bra sätt att hänga upp den på så den syns ordentligt. 

Habinas As Good As It Gets

 
Habinas As Good As It Gets, kallad Gullan, är ett fullblodssto född 2008 e. Richard of York u. Amina - Caerwent. Hon löpte 2010 med raden 0-0-0 och 2 315 kr och fick sedan gå in i avelsboxen. Där har det gått bättre, hennes son Habinas Black Rainbow har sprungit in 75 880 kr. Vi ser med spänning fram emot kommande avkommors löpresultat och givetvis löper Black Rainbow även i år. 
 
Gullan är en Sm Thorougbred G2 från ett set med löphästar, hennes modell föreställer War Admiral. 

Rikardo

 
Rikardo kallas för Ricky och är en fjordhingst född 2013 e. Lyckängs Rex 265 u. Ariel 3525 - Hugo 179. 
 
Ricky är en fullständigt unik modell. När Donna Chaney gav ut sin AACC'98 Mini Fjord Stallion så kunde köparna välja mellan tre olika färger, ljusbrunblack, brunblack och musblack. När jag 2003 hörde med Donna om det möjligen fanns någon modell kvar (högst osannolikt sådär fem år senare), så svarade hon att det tyvärr inte gjorde det, men om jag verkligen ville ha en, så kunde hon gjuta upp en åt mig! Helt otroligt egentligen! Så Ricky är den enda AACC'98 som finns som är omålad. Tyvärr har han ramlat ned från hyllan vid ett tillfälle och slagit av ett öra, så han kommer att lagas och målas framöver. Då som en kopia efter min riktiga valack Rikardo. 

Michael

 
Michael är en welsh cobhingst utan härstamning. 
 
När jag såg Brenin som modell, blev jag inte särskilt intresserad. Visst hade Linda York lyckats få till en ovanligt bra welsh cob, men han hade rätt så konstiga "ränder" i huden på halsen. Nä, inget för mig (vilket alltid är bra för plånboken). Men när hon kom ut med Brenin i miniversion, under namnet Merlin, så föll jag direkt. Inga konstiga streck utan bara en härlig hingst med attityd. <3
 
Michael är målad av Sophie Nordström till en svart hingst med lite, lite blåaktiga nyanser. Svart är en svår färg att få till, det får inte se "platt" ut och den är även svår att fotografera. Jag är mycket nöjd med min kille!

Pegasa

 
Pegasa är ett ridponnysto född 200 e. What's the Point xx u. Pegasus Brunella - Pegasus Buckey RWM 33. Hon är alltså hälften fullblod och hälften welsh mountain. Hon löpte 2003-2004 och 2009. Totalt 2-7-6, 27 300 kr och en Form30-titel. Hon har fått fem avkommor hittills, de har sprungit in 16 900 kr och då är det endast Habinas Cantadou som har åldern inne för att löpa.
 
Pegasa kom till min samling redan 2003, jag köpte Cantering Welsh Pony redan från början med syfte att hon skulle göras om och bli just Pegasa. Ursprungligen var modellen vit och med kortare huvud. 2011 fick hon åka till Sophie Nordström som förlängde huvudet för att göra det mer fullblodslikt, samt målade henne gulsvart. Hon blev precis som jag tänkt mig! En lite sur märr som bara vill springa fort hela tiden. ;-)
 

Habinas All My Heart

 
Habinas All My Heart, eller Mysan som hon kallades, var ett fullblodssto född 2007 e. Heart of Oak u. Amina - Caerwent. Hon dog tyvärr 2012. Hon löpte själv 2009 med raden 0-0-1 och 2 190 kr insprunget. Hon hann lämna två avkommor, hingsten Habinas Stolen Heart född 2011 som löpte 0-2-0 och 31 250 kr samt stoet Habinas Last Heart född 2012 som löpte 1-0-0 och 6 630 kr. 
 
Mysans modell är lite speciell. Det var QVC som hade special runs, flera stycken stablemate som kom i specialfärger och glossy. Serien kallades Silver Cup och Mysans modell var med i andra omgången med special runs. Jag fick leta rätt länge för att få tag på någon som var villig att bara sälja just Mysan, då de flesta ville ha hela setet komplett. Eftersom det var QVC som sålde, så gick det inte att själv köpa här i Sverige. Men turligt nog var det en person som ville sälja Mysan till mig och jag älskar verkligen den här modellen!

Earl Grey

 
Earl Grey är en shirehingst i sina bästa år. ;-) Han är en av de hästar jag tycker jag fick till namnet sådär lite extra. Han är en grå, nobel herre. 
 
Molden heter Classic Shire och han lyckas verkligen förkroppsliga den maffiga shirehästen. Jag var tvungen att ha honom när jag såg honom, så han fick följa med hem. 

Pegasus Brunella

 
Pegasus Brunella är ett welsh mountainponnysto född 1990 e. Pegasus Buckey RWM 33 u. Pegasus Isabella RWM 314 - Mosedragets Rex RWM 46. Hon är en av mina mest fanastiska modeller, när det kommer till tävling och avel. Nella är Form30 och Avel30 i ponnygaloppen, hon tävlade 2002 med 3-2-2 och 18 424 kr insprunget. Hon har sedan fått tio avkommor med tre hingstar, tre av avkommorna har fått Form30, en har även fått Status30. Hittills skall tilläggas, yngsta avkomman föddes 2013. Totalt har avkommorna sprungit in 188 475 kr. 
 
Nella är specialbeställd. Jag hade sett en liknande modell, fast fux, som var baserad på Classic Quarter Horse Mare och jag tyckte att hon var en så typisk welsh mountainponny. Så jag bad Sophie Nordström göra en likadan, fast skimmel med "flugor" på och lite gråa knän. Nella blev precis så som jag ville ha henne! Tyvärr har färgen krackelerat, så någon gång i framtiden kommer Nella få åka till Sophie igen, för en uppfräschning. Fast man får kanske se lite gammal ut när man är 25 år. ;-)

Oden

 
Oden är en fjordhingst utan härstamning. Kan hända att han får en framöver. Han heter Oden eftersom min första fjordingmodell heter Thor. 
 
Självklart måste jag som fjordhästfantast även ha en Henry OF, som är namnet på modellen. Han är faktiskt en ganska rastypisk fjordhäst, även om färgen är lite för gul. 

RSS 2.0