Monrowia

 
Monrowia är ett fullblodssto född 2003 e. Richard of York u. Amourina - Modern Pleasure. Hon tillhör min absoluta favoritstofamilj inom engelskt fullblod. Hon har hittills fått nio avkommor som tillsammans sprungit in 140 810 kr. 
 
Monne är en Cl Jet Run rh LMS. En raritet får man allt säga! Jag gillar Jet Run, den är lite mer "knotig" i modellen än andra fullblod, men så kan de ju se ut ibland. 

Habinas Mary

 
Habinas Mary är ett fullblodssto född 2009 och död 2015 e. Troon u. Monrowia - Richard of York. Hon löpte 2011 utan något resultat och har fått två föl födda 2013 och 2014. Dottern Habinas Misty Moor har sprungit in 8 250 kr. 
 
Mary är något så ovanligt som en RC sm thoroughbred, alltså inte i plast! Hon är fantastiskt fint målad av Sophie Nordström. 

Fragans Boy

 
Fragans Boy, eller Frans som han kallas, är en ridponnyhingst född 1999 e. Orchis Fragans RP 124 u. Ghost Girl - Fendth RC 55. Han löper fortfarande i galoppen, på nio år har han sprungit in 289 300 kr, hans rad är 27-25-11 och självklart är han Form30. Han har en del avkommor också och de har sprungit in 36 375 kr än så länge. Äldsta avkommorna är fem år i år. 
 
Frans modell är lite speciell. Det är en RC Doodlebugs målad av Sophie Nordström. När jag fick se modellen visste jag direkt att det var Frans, sådär såg han ju ut när han busade i hagen! Rasmässigt är han 25 % welsh, 25 % connemara, 25 % angloarab och 25 % fullblod, så jag tyckte att modellen passade honom perfekt! Det var dessutom inte så många som verkade gilla modellen, så när den slutade säljas efter ett år fanns det bara 140 exemplar. Så Frans är ganska unik! Han fick sin kostym bara för några veckor sedan och jag är enormt nöjd med hans färg. :-)

Celeborn

 
Celeborn är en sm rearing andalusian rr Sophie Nordström. Jag är väldigt förtjust i honom, men har inte kommit mig för att ge honom någon härstamning. Med tanke på att han är vitblack borde nog pappa vara Cirkus 251... ;-)

William

 
William är en Sm andalusian rr Patricia Lawson. Jag har honom som connemara men pinsamt nog har han ingen stam ännu. Det kommer säkert... ;-)

Famina H

 
Famina H är ett halvblodssto född 2004 e. Camiell-Flamingo Z 1049 u. Eau de Vie - Amiral 764. 
 
Modellen är en okänd resin som Sophie Nordström målat. Hon ser väldigt fin ut bredvid Bamse, de har i princip samma färg och tecken. :-)

Ariel

 
Ariel är mitt fjordsto som jag äger även i riktiga livet. Hon är född 2007 och e. Hugo 179 u. Andra 3327 - Knast Halsnaes 173. 
 
Jag var på en utställning och fick syn på molden RC Hazel. Det var någonting med de långa öronen som fick mig att tänka på mitt sto och jag påpekade att det skulle bli en perfekt fjordhästmodell. Nu är det inte alltid lätt att få till en modell efter en individ man bara sett på bild, men Sophie Nordström har målat och gjort diverse justeringar för att komma så nära originalet som möjligt. Den riktiga Ariel har lite mer "preg" som det heter på fjordspråk och framförallt är det huvudet som inte är riktigt likt. Dessutom galopperar hon inte alls lika bra som modellen gör. ;-) Men modellen är verkligen superfin och en av mina absoluta favoriter. Den är svår att få till ett bra foto på, då den är så detaljerad i målningen och det måste till rätt ljus för att göra den rättvis. Här har jag inte lyckats, så jag får helt enkelt ut och fota igen. :-P
 
För den som är nyfiken så finns en bild på Hazel här: http://www.weberpages.com/gallery/mazie.jpg

Child's Play

 
Child's Play är ett fullblodssto född 1987 och död 2014 (27 år gammal) e. Secretariat u. Road Runner - Bold Bidder. Hon löpte 89-90 med 7-1-3 och 269 125 kr. Hon har sedan fått föl varje (!) år mellan 1991-2013 och hos mig fick hon fyra föl. Hennes avkommor har hittills sprungit in 891 871 kr och hon har fått en Form30-avkomma (Habinas Naughty Child).
 
Underbara Play! <3 Henne plockade jag också på mig i lotteriet på vattenshowen 2008, men det var bara själva härstamningen, modell fick jag ordna på annat vis. Köpte en Cl Terrang rh LMS som Sophie Nordström återställde till sin forna glans. Det är även Sophie som tagit detta kort. <3

Starnight Flash of Decorima

 
Starnight Flash of Decorima är en new foresthingst född 2007 e. Frightful Flash of Décorima u. SP Starlet O'Hara - Oliver. Trots att bägge föräldrarna är Form30 har han aldrig startat i ponnygaloppen. Kanske dags i år?
 
Flash är en Sm Warmblood G3 målad av Sirpa Hildén. Jag föll för honom på vattenshowen 2008 och fick honom genom lotteriet som var då. Han är så himla fint målad, men kortet är pinsamt suddigt. Tror han kan bli en riktigt bra showhäst bara jag visade honom. ;-)

Namnlös

 
Det här är min första och hittills enda Peter Stone modell. Det är en Chicito MYR 2002. Det är en väldigt söt modellhäst, men som så ofta med Peter Stone har den en väldigt knepig färg. Den skulle kunna vara musblack, men har varken ål eller zebraränder. Den skulle kunna vara skimmel, men är exteriört en åring och därmed för ljus i sin skimling... Mitt sto som är fem år ser ungefär lite grå ut som denna. ;-) Jaja, söt är den i alla fall!

Paslednij

 
Paslednij är ryska och betyder "sist" och tanken när jag köpte honom var att han skulle bli min sista Animal Artistry. Sedan råkade jag visst köpa ett par till. ;-)
 
Paslednij är en AAML SR FC 2006 och han är Factory Custom på så vis att jag bad Donna Chaney ta bort den skulpterade manen och istället ha en rakad, mer traditionell man. Jag älskar Achal Tekiner som ras och har en dröm om att någon gång äga en. Tills dess njuter jag av min gyllene modellhäst!

Habinas Karamell ex Karma

 
Habinas Karamell är ett ljuvligt litet stoföl som hör ihop med Kelly. Från början var Karamell brun och hette Karma. Men på en utställning bestämde sig Karma för att rymma (...) och lyckades hoppa ned från ett bord, bryta alla fyra benen och svansen... Så när Sophie Nordström ändå fick in henne på lagning passade jag på att få henne ommålad i en underbar fuxfärg som är sådär härligt gräddkolafärgad, så därför fick hon även byta namn till Karamell. Sedan dess har hon (hittills) hållit sig från att rymma också. Nedan kan man se hur Karamell såg ut när hon hette Karma. Också väldigt fin!
 
 

RSS 2.0