Habinas Kelly

 
Kelly är ett ljuvligt arabsto, jag älskar alla stadierna av skimmelns färger, från den mörkt grå via apelkastad och helt vit till Kellys flugor. <3 Kelly är en AA Venus OF. 

Magic

 
Magic är en enhörning och en av få porslinshästar i min samling. Han är en AAA BOYC SR'05 och jag älskar verkligen den här modellen. Det är ju samma som Joyride, fast som sagt porslin istället för resin. Han är därmed lite mindre också, men de får stå bredvid varandra i skåpet och se häftiga ut. Jag älskar enhörningar och kunde helt enkelt inte motstå Magic när jag såg honom. :-)

Belinda

 
Belinda är en nordsvensk brukshäst och har visats riktigt bra som sådan. Hon är en AA Mini Friesian Mare målad av Sophie Nordström. Jag tycker att hon är superfin som nordsvensk!
 
Nu är vi inne på 2007 och då började mitt inköp av modellhästar att minska rejält. Statistiken visar på fem hästar -07, två hästar -08, tio hästar -09, åtta hästar -10, 12 hästar -11, fem hästar -12, tre hästar -13, fyra hästar -14 och 12 hästar -15. Det beror delvis på att jag började projektet med att få en del av mina modellhästar målade och delvis på att jag bestämde mig för att köpa egen häst 2007 (vilket jag också gjorde i januari 2008), så pengarna blev lite mer fokuserade på den riktiga hästen än på nya modellhästar. :-)

Masquerade

 
Här är femte modellen i JAH SE 2006 Miniature Connoisseur Collection. Molden är Sm thorougbred G2 och originalet var Iron Metal Chief. Kortet nedan är lånat från http://ponylagoon.muerte.net/
 
 

Quarterflash

 
Här är fjärde modellen i JAH SE 2006 Miniature Connoisseur Collection. Molden är Sm Warmblood och originalet var Zippo Pine Bar. Kortet nedan är lånat från http://ponylagoon.muerte.net/
 
 

Third Times A Charm

 
Här är tredje modellen i JAH SE 2006 Miniature Connoisseur Collection. Molden är Sm American Saddlebred och originalet var American Saddlebred. Kortet nedan är min modell jag hade under en period, men som jag sedan sålde till USA. Jag har faktiskt ägt hela tre Connoisseur-modeller (Third Times A Charm, Molly Maguire och Wanderlust), men numera har jag ingen kvar. 
 
 
 
 

Appropos

 
Här är andra modellen i JAH SE 2006 Miniature Connoisseur Collection. Molden är Sm Appaloosa och originalet var Big Ben. Kortet nedan är lånat från http://ponylagoon.muerte.net/
 
 

Mosaic

 
När Breyer kom ut med sin JAH SE 2006 Miniature Connoisseur Collection var jag förstås tvungen att köpa den. De fem första modellerna hade målats på stablemate istället för traditional och kom i en fin presentask. Det här är Mosaic, molden är Sm Morgan och originalet var Lonesome Glory. Kortet nedan är lånat från http://ponylagoon.muerte.net/
 
 

High Heels H

 
High Heels H är ett halvblodssto född 1999 e. Highlight 874 u. Cortessa D - Cortez 679. 
 
Hon är en AA Vertigo och jag begriper inte hur kortet kan ha blivit så gult. :-P Hon är en ljuvlig skimmel med så vacker apelkastning. Garanterat bättre bild behövs!

Yam

 
Yam är en RC Mini Nahar målad av Sophie Nordström. Det är en fantastiskt vacker liten kille. Jag är omåttligt förtjust i Sarah Roses skulpturer (har totalt fjorton) och Yam var den första jag hade möjlighet att köpa. Han var (som de flesta av mina modeller) naken rätt länge innan han fick en oerhört fin fuxfärg av Sophie. Även han behöver ett bättre kort någon dag... ;-)
 
Nu har vi för övrigt kommit halvvägs i min samling, men många godingar återstår!

Angel

 
Angel är en RC Cooper och radarpar med Booth. För de som inte känner igen referensen, så är det de två stora rollerna som David Boreanaz haft. Först som Angel i tv-serien Buffy (och spinoff-serien Angel) och sedan som Sealey Booth i tv-serien Bones. 
 
Angel matchar Booth perfekt, istället för att vara lite mild och lagom i färgen, så står Angel ut enormt. Hans iberiska påbrå syns extra mycket på nosryggen och jag älskar det! Både han och Booth är förstås mustanger. Angel är målad av Ronni Marcum. 

Booth

 
Booth fick jag vänta länge på... ;-) Han är en RC Waddie och jag såg honom ihop med RC Cooper i JAH när de var på skulpteringsbordet hos Susan Sifton. Jag hade ingen aning om ifall det var resin eller plast, men jag visste att jag ville ha dem!
 
Booth köpte jag först, han är målad av Terra Pennington och jag blev överförtjust när jag såg honom i annonsen. En härlig jämn fuxfärg med lite små skojigheter som piggade upp färgen. :-) Så han kom hem till mig 2005. 

Vitnos

 
Vitnos är målad efter en riktig arabhäst, White Reflections, som en vän till mig hade i många år. Sophie Nordström fick en hel drös med bilder (som jag även har som referensbilder) eftersom Vitnos har en hel del udda tecken. Men renrasig arab är hon! :-) Hon är ännu en favorit från AA, Mini Arabian Mare. Älskar hur lite av manen "ramlat över" på vänster sida. 

Something Blue

 
Something Blue anspelar förstås på att man skall ha någonting blått på sig när man gifter sig. Han  är en JAH 2005 30th Anniversary Special Run. Man kunde få en av fyra olika varianter (1000 exemplar i varje variant) och jag hoppades på en helt annan variant än den jag fick. Men han är otroligt vacker och jag har inte ångrat en sekund att jag köpte honom. <3 Det är en av mina favoritmolds från Breyer, äger faktiskt två och bägge är decorator. :-)

Jesus

 
Jesus heter så för det var vad jag sade när jag packade upp honom... :-D Han har en helt otrolig färg och apelkastningen är fantastisk (däremot är kortet jag har rätt dåligt, så jag skall ta nytt). Han är en AA SS'99 Mini Arabian Gelding och jag har honom som en arabkorsning då färgen silversvart inte finns hos araben. 

Habinas Terror

 
Habinas Terror är en fullblodshingst född 2009 e. Troon u. Habinas Aurora - Diaghlyphard. Han har löpt 11-14 i galoppen, fick form30 redan som tvååring. Raden lyder 5-3-10 och 516 650 kr. Han fick en son 2013 och väntar tre föl i år. 
 
Terror är en AA Mini thoroughbred ommålad av Sophie Nordström. Han var först målad av AA, men ramlade och slog av ett öra. När han ändå var på lagning passade jag på att få honom ommålad och ge honom en platta (han var rätt instabil). Jag är mycket nöjd med färgen! Så här såg han ut innan:
 
 

Bright Boy H

 
Bright Boy H är en halvblodshingst född 2009 e. Bernstein 761 u. Eau de Vie - Amiral 764. 
 
Nu börjar det ramla in många AA-modeller. Det här är en Mini European Warmblood Gelding och jag tycker det är en fin halvblodsmodell. Färgen är också väldigt härlig, han har så läcker man, så jag ville ha en färg som gjorde att det blev större kontraster mellan hals och man än tex en vanlig brun. Mycket nöjd!

Harmoni

 
Åh som jag älskar den här tjejen! Jag kommer ihåg när jag såg modellen första gången (AA Mini Arabian Foal), det var min första eller andra liveshow 2001. Den var så pytteliten och ändå så detaljerat målad. Den modellen var fux, men när jag såg Harmonis annons (det var den yttepyttelilla kissy spoten som avgjorde) så var det henne jag föll för. Hon har så mycket attityd fast hon är så liten. <3 Ett rent mästerverk i målande, med alla små detaljer. 

Joyride

 
Joyride är en AACC '04 Mini Rearing Arabian Stallion. Jag har honom som arappaloosa på utställningar. Han är fantastiskt vackert målad och det var en enorm glädje att få packa upp honom och ställa honom i skåpet, så därför fick han heta just Joyride. Någon stam har han dock inte. Än... ;-)

Habinas Fight For Flames

 
Habinas Fight For Flames, kallad Flamman, är en fullblodshingst född 2007 och död 2014 (pga dåliga prestationer i galoppen) e. Funambule u. Our Penny - Mr Eubanks. Han löpte 09-13 i galoppen med raden 3-4-1 och 59 180 kr. Hade han varit sto hade han fått gå i avel, men jag är lite hårdare med mina avelshingstar. ;-)
 
Jag minns fortfarande lyckan när jag packade upp Flamman. Det var två år efter att jag köpt Affirmed i matt version och jag älskar färgen något otroligt. Jag är normalt rätt skeptisk till glossy modellhästar, men Flamman var och är helt fantastisk i sin färg. Han finns i endast tusen exemplar. 

Habinas Ayla

 
Habinas Ayla är ett fullblodssto född 2008 och död 2015 e. Songline u. Habinas Aurora - Diaghlyphard. Hon löpte 2010 med 0-0-0 och 1 690 kr. Hennes avkommor har hittills sprungit in 151 125 kr. 
 
En till thoroughbred G2, ett svart sto som var en del i Arabian Adventure Set. 

Habinas Alice

 
Habinas Alice är ett fullblodssto född 2010 e. Maybach u. Habinas Miss America - Mr Eubanks. Hon har löpt snart fyra år i galoppen med resultaten 1-5-2 och 51 910 kr (har inte fått resultat för december 2015 än). 
 
Alice är ännu en av mina thoroughbred G2, hon är en JAH SR som kom i 5000 exemplar. 

RSS 2.0