Nettan

 
Nettan blev jag kär i på vattenshowen och var tvungen att köpa. Hon har ingen stam, vilket är lite konstigt eftersom jag föder upp shetlandsponnyer. Men jag har hittills inte fått någon shettis som är brunskäck, så tills vidare är Nettan utan stam. Söt är hon oavsett! :-D Hon är en shetland pony ommålad av Sophie Nordström. 

Habinas Play It Again

 
Habinas Play It Again är ett fullblodssto född 2010 e. Lord of Thieves u. Child's Play - Secretariat. Hon löpte 2012-2013 med 0-1-1 och 19 565 kr. Hon fick ett föl 2015 och ska löpa i galoppen i år igen. 
 
Ginnie är en Tr Rachel Alexandra OF, en häftig galoppmodell som tar ganska så mycket plats. ;-) Men jag tycker om henne!

Habinas Paradise

 
Habinas Paradise är ett fullblodssto född 2010 och död 2015 e. Troon u. Our Penny - Mr Eubanks. Hon löpte 2012 men utan någon placering eller några prispengar. Hon har fått ett föl som ska löpa i år. 
 
Disa är en Sm Wild Stablemates - Flicka och ytterligare en i min flock av sm thoroughbred G2. :-)

Habinas American Riviera

 
Habinas American Riviera är ett fullblodssto född 2011 och död 2016 e. Savage Riviera u. Habinas Miss America - Mr Eubanks. Hon löpte 2013-2015 med 1-5-1 och 63 375 kr. 
 
Den här damen kunde jag inte motstå när jag träffade henne på vattenshowen 2011 (vi närmar oss nutid!). Min favoritmodell bland stablemates och dessutom målad av Mariah Hjerppe. Mycket ovanlig! Så hon fick följa med hem. :-D

Habinas Allfons

 
Allfons är en fjordhingst född 2012 e. Allman u. Ariel - Hugo. Stammässigt är han ljusbrunblack (då Ariel inte kan lämna annat) även om själva modellen är rödblack. 
 
Allfons är en Sm G4 Para Dressage rr Sophie Nordström. Jag är mycket förtjust i den här modellen, som är väldigt nära idealet som fjordhäst. Skulle önska lite kortare rygg och mer resning, men det är småsaker. ;-)

Habina

 
Habina är ett fjordsto född 1990 död 2004 e. Sindarve Tulo u. Hera - okänd. Hon var min allra första häst och vi växte upp tillsammans. 
 
Modellen är faktiskt en HA Habina, det är Linda York som skulpterat den, med massor av referensbilder och tips från mig och några fler fjordhästfantaster. :-) Jag gillar hur Linda York verkligen tog till sig kritiken för att få fram en så bra modell som möjligt. Hon utlyste sedan en namntävling och det var Thérèse Wolmer som föreslog Habina. Den finns i endast 50 exemplar. Min ska målas, givetvis efter sin förlaga. :-)

Grålle

 
Grålle är ännu på planeringsstadiet. Han ska få annan man och sedan målas musblack efter min unghingst jag hade i knappt 1 ½ år som sällskap till min andra unghingst. Det ska bli spännande att se honom färdig!

Namnlös

 
Dåligt kort och dessutom är den stackaren sprucken i ryggen. Ett klart remakeobjekt, men hon får vara så länge, eftersom jag inte vet vad jag vill med henne. Det är en Ginger OF, fick henne och Habinas Dark Stone från äldsta brorsans flickvän, hon hade haft dem och lekt med som liten. 

Habinas Dark Stone

 
Habinas Dark Stone är en ridponnyhingst född 2003 e. Derano B RP 116 u. Opal - Russian Ivory RP 113. Han har löpt 2009-2013 med Form30, 4-7-11 och 98 125 kr. Med hittills två avkommor som löpt har de sprungit in 14 750 kr. 
 
Stones modell är en Man O'War som ska skickas på målning. Stone är nämligen svart... ;-) Men jag har inte fått iväg modellen än, så tills dess får han stå ut med att vara fux en stund till. 

Doll's Don'tPointAtMe

 
Doll's Don'tPointAtMe är ett fullblodssto född 2006 e. What's the Point u. Qul's Second Landing - Temple Lord. Hon löpte 2009-2010 med 1-1-2 och 32 880 kr insprunget. De två avkommor som hittills löpt har sprungit in 16 880 kr. 
 
Mimmi som hon kallas är en Sm WEG Eventing OF. Ytterligare en modell till min härliga conga line av Sm thoroughbred G2. Kan avslöja att jag har åtta nya på väg in... ;-)

Habinas Zabina

 
Habinas Zabina är ett ridponnysto född 2010 e. Valdo RP 150 u. Zeven - Zeb. Hon löpte 2013 med raden 1-0-0 och insprunget 2 500 kr. Sedan har hon hunnit få två föl också. :-)
 
Zabina är en Sm Scratching foal och supersöt, men svår att fota... ;-) Den står på hyllan bredvid skimmelskäcken. 

Namnlös

 
Sista setet från New York. Det här är också en svår färg, skimmel född skäck... Så den har inte fått någon stam än. Men det är en Sm Morgan. 

Namnlös

 
Ljuvlig liten fölmodell, som har en lite ovanligare färg (rödblackskäck) och därmed ingen passade stam just nu. Är en Sm Scrambling Foal som står bredvid Habinas Vendetta på hyllan. 

Habinas Vendetta

 
Habinas Vendetta är en ridponnyhingst född 2010 och död 2015 e. Verdi RP 144 u. Habinas Fantasy - Green River RP 127. Vendetta löpte 2013 med raden 2-0-0 och 6 950 kr. 
 
Vendetta är en sm Warmblood G2 och den tredje vuxna hästen från seten jag köpte i New York. 

Habinas Akvamarin

 
Habinas Akvamarin är ett är en ridponnysto född 2009 och död 2015 e. Douglas u. Pearl - Pegasus Buckey RWM 33. Akvamarin löpte 2012-2013 med raden 1-4-1 och 6 300 kr. 
 
Akvamarin är en Sm cantering foal och hör förstås ihop med sin halvbror Habinas Distant Dream på hyllan. :-)

Habinas Distant Dream

 
Habinas Distant Dream är en ridponnyhingst född 2010 och död 2015 e. Douglas u. Habinas Sweet Jane - Jameson RP 122. Han löpte 2013-2014 med raden 1-1-2 och insprunget 6 800 kr. 
 
Distant Dream är en Sm Standing Quarter Horse och den vuxna hästen i andra setet jag köpte i New York. 

Habinas Evita

 
Habinas Evita är ett ridponnysto född 2007 och död 2015 e. Verdi RP 144 u. Extazy - Odon 455. Evita löpte 2010 och sprang in 600 kr, men utan någon placering. Hon har fått fyra föl, varav en hunnit löpa ett år och springa in 12 550 kr. 
 
Evita är en Sm Trotting Foal OF, hon hör förstås ihop med sin mamma Extazy, även på hyllan. :-)

Extazy

 
Extazy är ett sto korsning russ/arab född 1999 e. Odon 455 u. Explozja - Parys. Hon har hittills fått sju avkommor varav sex ärvt hennes tigrerade färg. Hennes avkommor har sprungit in 23 000 kr. 
 
När jag åkte till USA för andra gången hade jag bestämt mig för att köpa några Breyermodeller. Det tidigare tillfället hade jag varken pengar eller chans att leta, men i februari 2010 åkte jag och ett kompisgäng till New York en långhelg. Det primära målet var att hitta en bröllopsklänning till en av tjejerna, men då vi lyckades med det redan första kvällen (!) så kunde vi sedan uppfylla några andra drömmar också. :-)
 
Det tog mig evigheter att hitta Breyer överhuvudtaget och när jag väl hittade dem fanns det bara fyra stycken set med Stablemate (vuxen + föl). Men jag var så överlycklig, så jag köpte allihop! :-D Så de närmaste åtta uppdateringarna kommer handla om dessa...
 
Extazy är den första av dessa, hon är en Sm warmblood G3.

Namnlös

 
En till namnlös och vacker skapelse. Min RC Working Girl... Jag tänker mig henne brun eller fux... Får se vad det slutar med. 

Namnlös

 
Stackars RC Jezibel som varken har svans eller identitet... Så går det när jag städar lite för häftigt. ;-) När min ekonomi är lite bättre ska hon få åka till Sophie Nordström för fastsättning av svans och målning. Är dock lite osäker på vilken färg hon ska få. Hennes pojkvän Yam ser ju ut såhär: 
 
 

RSS 2.0