Vad kostar Breyerfest?

Såklart varierar det från person till person, men jag tänkte att jag skulle lista de kostnader jag haft och de kostnader jag tror att jag kommer att ha när jag är på plats. 
 
Flyg 8842 + 4476 kr
 
Den här kostnaden går såklart att minska (eller öka) beroende på om man kan fynda billiga resor eller kanske åker via en kort mellanlandning från Sverige till Lexington. Vi har valt att stanna ett par dagar i New York både på dit- och hemresan och därför blir flygkostnaden högre. Likaså har vi valt ett lite lyxigare alternativ mellan Arlanda och New York, mest för att vi ville ha med oss maximalt med bagage (2x23 kg). 
 
Boende 1734 kr
 
Vi har 2x2 hotellnätter i New York, men ovanstående är endast kostnaden för hotellet i Lexington. Tyvärr var Clarion Hotel Conference Center North (fd Holiday Inn North) fullbokat, men det kostar ungefär 2000 kr för fyra nätter. 
 
Mat 2600 kr
 
Svår kostnadspost att räkna på, men då jag varit i USA några gånger tidigare har jag tyckt att runt 650 kr/dag för mat och taxiresor är lagom, så det är vad jag räknat med även här. Givetvis går det att lägga mindre (och mer) pengar även på denna post. 
 
Inträde 831 kr
 
I denna post ingår alltså inträde till Kentucky Horse Park, med alla upplevelser som finns där (tre hästmuséer!) samt förstås alla de gratisaktiviteter som pågår under själva Breyerfest. Dessutom får man en modellhäst, möjlighet att köpa ytterligare två special runs, tillgång till att köpa fler modellhästar i de olika butikerna samt inträde till en hästshow antingen fredag kväll eller lördag kväll. Observera att jag fick lite rabatt på biljettpriset då jag är medlem i Collectors Club, men det är inte många kronors rabatt. 
 
Modellhästinköp 1854 kr
 
Ja, den här kostnaden kan bli precis hur hög eller låg som man själv vill. Men om man tänker sig att man köper två special runs (eftersom inträdesbiljetten ger en den möjligheten) samt en store special, så är det ungefär den här kostnaden man kommer att landa på. Jag hoppas kunna köpa ett par andra modellhästar också, men sen vet man aldrig vad man hittar på After dark event eller på Clarions rumsförsäljning. Men jag tror det är viktigt att man har en budget, en gräns för vad en viss modellhäst får kosta och totalkostnaden man kan tänka sig att lägga på modellhästinköp. Risken är annars att man blir lite fartblind... 
 
Övrigt 500 kr
 
Till exempel dricks till shuttlebus-förarna, lotter till lotterierna och lite annat som man inte tänkt på innan. 
 
Slutnota 20837 kr
 
Kanske inte nåt man vill se såhär strax innan jag åker iväg, men både flygresa och hotell har jag betalat under loppet av ett år, så det blev ingen klumpsumma direkt. 

Planerade inköp

Från början hade jag inte tänkt köpa nåt extra på Breyerfest. Jag tänkte att det räckte med upplevelsen att vara där och att få Oliver. Men allt eftersom har jag fastnat för lite olika modeller och hittills är jag intresserad av två, som jag hoppas att jag ska kunna hitta där, till rimliga priser givetvis. 
 
Duende är verkligen en riktigt fin P.R.E. och han skulle passa bra i mitt vitrinskåp... ;-)
 
 
Darwin blev jag stormförtjust i redan första gången jag såg honom, så han hoppas jag verkligen att jag får tag på!
 
 
Sen vill jag även kolla lite närmare på ett par modeller, såna som jag faktiskt kan köpa i Sverige istället för att dra med mig hem från USA. 
 
 
 
Alla bilder är från https://www.identifyyourbreyer.com/BreyerFest/breyerfest2019.htm

Store specials

Sedan finns det några modeller som man kan köpa enbart på Breyerfest, men där det inte är begränsat hur många man får köpa. Här är jag lite nyfiken på Hal (fux) och Sarge (svart sm), men jag vill se dem IRL innan jag bestämmer mig för att köpa eller inte. 
 
 
Alla bilder är från https://www.identifyyourbreyer.com/BreyerFest/breyerfest2019.htm

Stablemates vid endagsbiljetter

Om man inte vill gå alla tre dagarna på Breyerfest (eller kanske bara älskar stablemates?) så kan man lösa endagsbiljetter. Då får man en stablemate istället för en traditional och dessa fyra har man då chans att få. Jag fastnade lite för Andante, men har bestämt mig för att försöka få tag på en Darwin istället. 
 

Lotterihästar

De här tre ser faktiskt ganska trevliga ut allihopa. Jag kommer att köpa några lotter och i och med att jag köpte biljetter till Breyerfest tidigt, har jag även chans att vinna Cap (Saddlebreed) också, även om chansen är väldigt liten (tre exemplar). Om jag inte vinner North Star (P.R.E.) så är jag faktiskt sugen på att köpa en Duende, jag gillar verkligen både molden och färgen. Men det ska ju rymmas i väskan hem också... ;-)
 
 

Special runs

Nu är alla special runs släppta, förutom överraskningsmodellen. Jag hoppas verkligen att jag gillar den, för det är ingen av nedanstående som faller mig i smaken...
 
 

Rhian och Cadell

Det tog lite tid från när jag beställde till de var hemma, men de var så värda väntan! Bägge två är fantastiskt fint målade och jag hittar knappt nån lite defekt att klaga på. Så glad att jag gick med i klubben! Nu ska det bli superspännande att se vilken modell nr 2 kommer att vara, förmodligen avslöjas det på Breyerfest om 27 (!) dagar. Weeeh!
 
 

Dags att beställa!

Jag har helt glömt bort att uppdatera bloggen, sorry! Lovar att det kommer att rasa in inlägg framöver. :-)
 
Så himla roligt mail som dök upp alldeles nyss. Jag loggade direkt in på mitt konto och beställde. Ser verkligen fram emot när de kommer, då kommer jag också bestämma mig för om nån är till salu. 
 
 
 

RSS 2.0